Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61893
Title: Фіскальні ризики та шляхи їх зниження в процесі виконання бюджетів
Authors: Сербін, Віктор Іванович
Keywords: фіксальні ризики
механізми
бюджет
формування
суб`єкт господарювання
шляхи
зниження
дипломна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Сербін В.І. Фіскальні ризики та шляхи їх зниження в процесі виконання бюджетів – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 99 с.
Abstract: Вимоги Бюджетного кодексу України орієнтовані на ідентифікацію та опис фіскальних ризиків, які можуть вплинути на державні фінанси в Україні. Фіскальні ризики можуть охоплювати:- ризики у доходах: можливі недоотримання податків, зниження економічної активності, невиконання прогнозованих доходів внаслідок змін у ринкових умовах чи зміни податкової політики;- ризики у видатках: непередбачуване зростання видатків через соціальні програми, урядові проекти чи надзвичайні події, такі як кризи, природні лиха або геополітичні конфлікти;- дефіцит державного бюджету: можливість, що витрати перевищать доходи, що призведе до дефіциту бюджету;- зростання державного боргу: надмірне збільшення обсягу боргу держави, що може виникнути через недоотримання доходів або надмірні видатки.Своєчасність теми кваліфікаційної роботи визначається необхідністю мінімізації фіскальних ризиків через вжиття адекватних заходів. Наприклад, це може включати ретельне планування бюджету, оптимізацію програм та видатків, контроль за доходами, а також ефективний державний аудит. Такий підхід дозволяє уряду вчасно реагувати на потенційні загрози та забезпечувати фінансову стійкість держави.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит». Керівник проекту: д.е.н., професор Оксана Ярошевська
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61893
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сербін В.І._2023.pdfДипломна робота1.79 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.