Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61865
Title: Технології оцифрування архівних документів
Authors: Луценко, Світлана Костянтинівна
Keywords: кваліфікаційна робота
дипломна робота
архів
документ
сканування
оцифрування
технології
обробка
зображення
цифровий формат
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Луценко С. К. Технології оцифрування архівних документів. - Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр спеціальності 186 "Видавництво та поліграфія". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. – 89 с.
Abstract: Сучасний етап розвитку суспільства безперервно визначає нові вимоги до зберігання та обробки інформації, особливо в контексті архівного зберігання. Завдяки стрімкому розвитку технологій, які нас оточують, та зростанню обсягів інформації, яку потрібно зберігати та обробляти, актуальність проблеми оцифрування архівних документів стає невід'ємною частиною сучасної архівістики та інформаційної науки. Оцифрування архівних документів визнається однією з ключових стратегій збереження та забезпечення доступу до історичної та культурної спадщини. Заміна традиційних, паперових носіїв інформації цифровими форматами відкриває нові можливості для збереження, використання та дифузії архівних документів. У контексті цієї магістерської роботи, дослідження спрямоване на аналіз і вдосконалення технологій оцифрування архівних документів з метою забезпечення їхньої ефективної збереженості та доступності для наступних поколінь. Процес оцифрування архівних документів є складним і має свої особливості, пов'язані як із технічними, так із науково-методичними аспектами. Вирішення цих завдань вимагає інтеграції сучасних інформаційних технологій, методів обробки та аналізу даних, а також розроблення ефективних стратегій збереження цифрових архівних матеріалів.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник кваліфікаційної роботи: к.тех.н., зав.каф. кафедри комп’ютерних мультимедійних технологій Бобарчук Олександр Антонович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61865
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп'ютерних мультимедійних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ 2023 186 Луценко_С.К.pdfКваліфікаційна робота ОС магістр2.38 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.