Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61841
Title: Тенденції розвитку авіахабів у системі міжнародних авіаційних сполучень
Authors: Дідик, Аліна Олександрівна
Keywords: дипломна робота
авіаційний хаб
міжнародні авіаційні сполучення
аеротропліси
аеропорт-хаб
глобальна авіаційна індустрія
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Дідик А.О. Тенденції розвитку авіахабів у системі міжнародних авіаційних сполучень. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності "Міжнародні економічні відносини". - Національний авіаційний університет.- Київ, 2023. - 120 с.
Abstract: Розвиток світового ринку авіатранспортних послуг в останні десятиліття супроводжувалося змінами законодавчого та організаційного характеру, що призвело до появи та поширення нових, ефективніших форм взаємодії між учасниками перевізного процесу – аеропортами та авіакомпаніями. Необхідність оптимізації вартості авіаперевезень зумовила поступовий перехід у світовій практиці від лінійної структури організації авіаперевезень до системи «ступиця і спиці», де ступиця – це центр системи – вузловий аеропорт, а «спиці» являють собою авіамаршрути з центру до інших, менш значущих аеропортів. Така система дозволяє авіаперевізникам суттєво скоротити операційні витрати, концентруючи пасажиропотік із різних пунктів відправлення у вузлових аеропортах (хабах) для їх подальшого перерозподілу у різні пункти призначення. Просторова організація діяльності аеропортів у вигляді ієрархічної територіальної системи хабів дасть змогу включити в авіаційні маршрути нові напрямки, поліпшити обслуговування пасажирів і вантажів, скоротити їхній час на перельоти, підвищити економічну ефективність авіаційного транспорту і його роль у забезпеченні транспортних перевезень у світі.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 29 Міжнародні відносини, спеціальність 292 «Міжнародні економічні відносини», освітньо-професійна програма «Міжнародні економічні відносини». Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент Набок Інна Іванівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61841
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_2023_292_ДідикАО .pdfДипломна робота1.55 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.