Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61839
Title: Іноземне інвестування процесів повоєнного відновлення України
Authors: Паньків, Надія Романівна
Keywords: дипломна робота
іноземні інвестиції
інвестиційна привабливість
бізнес-клімат
конкурентоспроможність
економічне зростання
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Паньків Н.Р. Іноземне інвестування процесів повоєнного відновлення України. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності "Міжнародні економічні відносини". - Національний авіаційний університет.- Київ, 2023. - 130 с.
Abstract: В умовах глобалізації міжнародна інвестиційна діяльність є надзвичайно важливим фактором розвитку будь-якої країни, адже без інвестицій неможливо вирішити багато економічних і соціальних проблем. Вони є засобом забезпечення умов для виходу з економічних криз, структурних змін у національній економіці та зростання технічного прогресу. Аналіз світового досвіду підтверджує, що залучення іноземного капіталу може допомогти вирішити проблему недостатнього фінансування власних коштів. Ефективно використовуючи їх, країна може не лише компенсувати брак внутрішніх інвестиційних ресурсів, а й підвищити якість виробництва та конкурентоспроможність вітчизняної продукції за рахунок впровадження новітніх технологій та аналізу передового управлінського досвіду інших країн. міжнародний. Водночас дослідження ринку іноземних інвестицій в Україні є особливо важливим, оскільки ринок іноземних інвестицій в Україні потребує радикальних змін та нових шляхів і рішень для його вдосконалення. Вже зараз потрібна прагматична робота щодо залучення стратегічних інвесторів в Україну. Їх не тільки потрібно закликати залишити російський ринок, але й пропонувати налаштовувати виробництво на території України та брати активну безпосередню участь у проектуванні та розбудові необхідної для їхньої роботи інфраструктури. На це повинні бути спрямовані зусилля політичної та економічної дипломатії. Україна повинна стати головним фокусом для транснаціональних компаній з усього світу, надаючи їм довгострокові перспективи розвитку бізнесу.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 29 Міжнародні відносини, спеціальність 292 «Міжнародні економічні відносини», освітньо-професійна програма «Міжнародні економічні відносини». Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент Набок Інна Іванівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61839
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_2023_292_ПаньківНР.pdfДипломна робота1.54 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.