Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61833
Title: Тенденції розвитку світової фінтех індустрії
Authors: Фрусевич, Ярослав Вікторович
Keywords: дипломна робота
міжнародні фінансові відносини
фінансові технології
фінансові послуги
блокчейн
цифровізація
криптовалюта
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Фрусевич Я.В. Тенденції розвитку світової фінтех індустрії. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності "Міжнародні економічні відносини". - Національний авіаційний університет.- Київ, 2023. - 117 с.
Abstract: Розвиток фінансових технологій, широко відомих як FinTech, започаткував докорінні зміни суті і змісту традиційних фінансових послуг і трансформував у глобальному масштабі саму фінансову систему. Очевидно, що конвергенція фінансів і технологій не лише змінює ставлення до усталених норм, що застосовуються у сфері фінансових розрахунків, але й прокладає шлях до впровадження інноваційних змін у цій системі і відкриває безпрецедентні можливості для розвитку міжнародних економічних відносин та національних ринків фінансових послуг. Глобальна індустрія FinTech стала потужною силою, яка змінює традиційний світовий фінансовий ландшафт – вирівнює умови і можливості доступудля її суб’єктів на всіх рівнях економічних взаємовідносин – від глобального до національного, від фізичних до юридичних осіб.Останніми роками спостерігається експоненціальне зростання у використанні інноваційних фінансових технологій, які змінюють саму парадигми доступу до фінансових послуг, їх надання та використання. Тобто, основна ідея розвитку FinTech полягає у використанні передових технологій для підвищення ефективності, доступності та інклюзивності у фінансовій екосистемі. Від блокчейну до штучного інтелекту ця сфера використовує широкий спектр технологічних досягнень, втягуючи до їхньої орбіти нові сегменти економічних відносин. Однією з ключових тенденцій у розвитку світової індустрії FinTech є зростання обсягів цифрового банкінгу та мобільних платежів. Оскільки світ все більше стає цифровим, фінансові установи змушені адаптуватися та пропонувати безперебійні, зручні цифрові послуги. Повсюдне поширення смартфонів і демократизація доступу до Інтернету зіграли ключову роль у зміні характеру фінансових розрахунків і призвело до впровадження нових цифрових банківських стратегій. Ця тенденція не тільки означає відмову від традиційного банківського обслуговування, але й розширює можливості і посилює доступність фінансових послуг для населення, яке раніше було технічно і процедурно ускладненим.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 29 Міжнародні відносини, спеціальність 292 «Міжнародні економічні відносини», освітньо-професійна програма «Міжнародний бізнес». Керівник проекту: кандидат економічних наук, професор Татаренко Наталія Олексіївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61833
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_2023_292_ФрусевичЯВ.pdfДипломна робота875.65 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.