Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61830
Title: Аграрний комплекс України в реалізації глобальної продовольчої проблеми
Authors: Мотузенко, Владислав Сергійович
Keywords: дипломна робота
продовольча безпека
сільськогосподарська продукція
ринок зернових
експортний потенціал
ринок продовольчих товарів
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Мотузенко В.С. Аграрний комплекс України в реалізації глобальної продовольчої проблеми. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності "Міжнародні економічні відносини". - Національний авіаційний університет.- Київ, 2023. - 124 с.
Abstract: Сучасне світове господарство, не дивлячись на значний розвиток науки і технологій, продовжує стикатися з такою важливою проблемою як продовольча безпека. Продовольча проблема є характерною для країн, що розвиваються, характеризується через взаємодію та взаємозв’язок певних факторів: збереженням архаїчних аграрних відносин, відсталістю економіки та сільського господарства, демографічними, кліматичними, культурними й етичними. Зазначені фактори у певних країнах і регіонах мають свою специфіку взаємозв’язків та позначаються на виробництві, розподілу і споживанні продовольства. Тому необхідність вирішення продовольчої проблеми гостро постає перед індустріальними країнами, міжнародними організаціями, світовою спільнотою. За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (Food and Agriculture Organization, FAO) Україна стабільно входить до переліку провідних гравців у світовій торгівлі продуктами харчування та сільськогосподарською продукцією.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 29 Міжнародні відносини, спеціальність 292 «Міжнародні економічні відносини», освітньо-професійна програма «Міжнародні економічні відносини». Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент Побоченко Леся Миколаївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61830
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_2023_292_МотузенкоВС.pdfДипломна робота1.95 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.