Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61829
Title: Трансформація світової економіки в умовах глобальної діджиталізації
Authors: Кузьменко, Андрій Володимирович
Keywords: дипломна робота
світова економіка
цифрова економіка
глобальна діджиталізація
інтернет речей
блокчейн
штучний інтелект
великі дані
хмарні обчислення
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Кузьменко А.В. Трансформація світової економіки в умовах глобальної діджиталізації. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності "Міжнародні економічні відносини". - Національний авіаційний університет.- Київ, 2023. - 139 с.
Abstract: У сучасному глобальному економічному лсередовищі трансформація світової економіки є складним і динамічним процесом, що відбувається під значним впливом глобальної цифровізації. Це явище виходить за межі простого технологічного прогресу, оскільки цифровізація пронизує всі аспекти суспільства, змінюючи традиційні економічні парадигми та сприяючи новій епосі взаємозв’язку. Цифровізація слугує каталізатором для трансформації розуміння процесів, як працюють підприємства, взаємодіють країни та залучають людей до економіки. Цифрова сфера, яка характеризується широкою присутністю інформаційних і комунікаційних технологій, усуває географічні бар’єри та сприяє миттєвому потоку даних через кордони. Цифрова трансформація привела до безпрецедентного рівня взаємозалежності між економіками, створивши глобальну мережу, яка виходить за межі традиційних кордонів. Крім того, цифрова ера започаткувала зміну парадигми у моделях виробництва, споживання та розподілу. Трансформація світової економіки в умовах глобальної цифровізації означає більше, ніж технологічний зсув, даний процес ресруктуризує середовище глобальних економічних, соціальних і політичних систем. Прийняття цієї трансформації вимагає не лише ефективності у використанні цифрових інструментів, але й цілісного розуміння етичних, соціальних та економічних наслідків, які супроводжують такі глибокі зміни. Таким чином, в сучасну епоху цифровізації, актуальність розуміння динаміки цифрової трансформаціїглобальної економіки та адаптації до неї стає вкрай важливою як для окремих осіб, компаній, так і для країн.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 29 Міжнародні відносини, спеціальність 292 «Міжнародні економічні відносини», освітньо-професійна програма «Міжнародні економічні відносини». Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент Пічкурова Зоя Володимирівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61829
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_2023_292_КузьменкоАВ.pdfДипломна робота1.26 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.