Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61826
Title: Розвиток інноваційного потенціалу України у глобальному конкурентному середовищі
Authors: Оксентюк, Ігор Олександрович
Keywords: дипломна робота
інноваційний потенціал
конкурентоспроможність
людський капітал
глобальна конкуренція
глобальне інноваційне середовище
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Оксентюк І.О. Розвиток інноваційного потенціалу України у глобальному конкурентному середовищі. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності "Міжнародні економічні відносини". - Національний авіаційний університет.- Київ, 2023. - 113 с.
Abstract: У сучасному світі країни, які не впроваджують інновації, ризикують відстати від своїх конкурентів і опинитися на маргінесі світової економіки. В умовах глобальної конкуренції економічне зростання все більшою мірою залежить від інновацій. Інновації дозволяють підвищити продуктивність праці, якість продукції та послуг, а також створювати нові ринки. Україна має значний потенціал у сфері інновацій, який ще далеко не реалізований. В Україні є висококваліфіковані кадри, потужна наукова база та інноваційні компанії. Розвиток інноваційного потенціалу України є одним із ключових завдань для забезпечення її економічного зростання та конкурентоспроможності у глобальному середовищі. Для реалізації цього завдання необхідно вжити низку заходів, зокрема: створення сприятливого інноваційного середовища, фінансування інноваційної діяльності, розвиток людського капіталу тощо. Заходи щодо розвитку інноваційного потенціалу України потребують значних ресурсів та зусиль. Однак, їх реалізація дозволить Україні стати більш конкурентоспроможною у глобальному середовищі та забезпечити її економічне зростання. Розвиток інноваційного потенціалу України є стратегічно важливим завданням для забезпечення її економічного зростання та конкурентоспроможності у глобальному середовищі.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 29 Міжнародні відносини, спеціальність 292 «Міжнародні економічні відносини», освітньо-професійна програма «Міжнародні економічні відносини». Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент Пічкурова Зоя Володимирівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61826
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_2023_292_ОксентюкІО.pdfДипломна робота1.1 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.