Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61825
Title: Зміни трендів міжнародної інвестиційної діяльності Китаю під впливом війни в Україні
Authors: Пахомова, Ольга Юріївна
Keywords: дипломна робота
міжнародна інвестиційна політика
інвестиційний клімат
стратегія економічного розвитку Китаю
китайська інвестиційна експансія
географія китайських інвестицій
країни-інвестори Китаю
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Пахомова О.Ю. Зміни трендів міжнародної інвестиційної діяльності Китаю під впливом війни в Україні. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності "Міжнародні економічні відносини". - Національний авіаційний університет.- Київ, 2023. - 120 с.
Abstract: міжнародна інвестиційна політика Китаю стала визначальним фактором високих темпів економічного зростання, технологічних та соціальних змін в країні, тому вивчення досвіду впровадження її принципів, починаючи з засад національної інвестиційної стратегії, формування автаркічної економічної системи, державного регулювання інвестиційних потоків і створення на цій базі розвиненого народногосподарського комплексу до особливостей і механізмів залучення іноземних інвестицій і розміщення національних інвестиційних ресурсів за кордоном – надзвичайно важливе завдання, вирішення якого може стати відправною точкою для удосконалення внутрішньої і зовнішньої економічної політики України, і не лише в частині інвестиційної діяльності, а й розбудови національної економіки в цілому. Водночас актуальність теми полягає у необхідності акцентувати увагу на виключній якості інвестиційної стратегії Китаю – вона є досить чутливою до змін, що відбуваються як в національній економіці, так і в глобальному економічному середовищі, яке розглядається цією країною виключно як додаткове джерело для забезпечення внутрішнього економічного розвитку: інвестиційна політика Китаю завжди була спрямована на залучення іноземних інвестицій, але лише тією мірою, яка не дозволяла їм впливати на запрограмовану структуру національної економіки та конкурувати із національними виробниками. Країна швидко реагує на трансформації в міжнародній економіці, як викликані пандемією, так і поточною турбулентністю, новими трендами у глобальній екологічній політиці. Під впливом загальних і часткових змін у міжнародному інвестиційному кліматі та на світовому ринку Китай переглядає свою стратегію інвестування, уточнює географію розміщення інвестицій і удосконалює власну структуру сектору інвестицій, зосереджуючись на ризик-управлінні та пошуці нових партнерів. До уваги також беруться репутаційні ризики, пов’язані з ненадійністю зарубіжних партнерів, а також докладаються зусилля для підтримки довіри до китайських компаній.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 29 Міжнародні відносини, спеціальність 292 «Міжнародні економічні відносини», освітньо-професійна програма «Міжнародні економічні відносини». Керівник проекту: кандидат економічних наук, професор Татаренко Наталія Олексіївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61825
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_2023_292_ПахомоваОЮ.pdfДипломна робота1.01 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.