Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61695
Title: Міжнародна діяльність Державної авіаційної служби України
Authors: Кравець, В.О.
Бухер, М.О.
Keywords: авіаційна служба
цивільна авіація
авіатранспортна спільнота
міжнародні договори
Issue Date: 23-Nov-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Кравець В.О., Бухер М.О. Міжнародна діяльність Державної авіаційної служби України // Аеро-2023. Повітряне і космічне право: [Всеукраїнська конференція молодих вчених та студентів, м. Київ, Національний авіаційний університет, 23 листопада 2023 р.] - С. 43 - 45.
Abstract: Державна авіаційна служба України – це центральний орган виконавчої влади, створений у грудні 2010 року шляхом реорганізації Міністерства транспорту та зв’язку України. Вона є уповноваженим органом з питань цивільної авіації, реалізує державну політику і стратегію розвитку авіації України, здійснює державне регулювання діяльності в галузі цивільної авіації за напрямами: здійснення комплексних заходів щодо забезпечення безпеки польотів, авіаційної, екологічної, економічної та інформаційної безпеки; створення умов для розвитку авіаційної діяльності, повітряних перевезень та їх обслуговування, виконання авіаційних робіт та польотів авіації загального призначення; організація використання повітряного простору України; представництво України в міжнародних організаціях цивільної авіації та у міжнародних відносинах з питань цивільної авіації.
Description: 1. Державна авіаційна служба України. URL: https://avia.gov.ua/ (дата звернення 07.11.2023). 2. Україна та ЄС підписали Угоду про Спільний авіаційний простір. URL: https://ukraine-eu.mfa.gov.ua/news/ukrayina-ta-yes-pidpisali-ugodu-prospilnij-aviacijnij-prostir. (дата звернення 06.11.2023). 3. Спеціальна Угода між Державною авіаційною службою України та Європейською організацією з безпеки аеронавігації щодо надання ЄВРОКОНТРОЛЕМ підтримки у відновленні можливостей України у галузі авіації. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/944_001-23#Text (дата звернення 07.11.2023).
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61695
Appears in Collections:Матеріали науково-практичних конференцій кафедри теорії та історії держави і права

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
кравець бухер.pdf344.09 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.