Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61395
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorРудь, Ольга Вікторівна-
dc.date.accessioned2023-11-09T07:18:16Z-
dc.date.available2023-11-09T07:18:16Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.identifier.urihttps://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61395-
dc.descriptionРобота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник: професор, к.б.н., Савицький Володимир Дмитровичuk_UA
dc.description.abstractХарчова промисловість є однією з найбільш інтенсивних та екологічно вразливих галузей, оскільки пов'язана зі значними обсягами виробництва, використанням природних ресурсів та утворенням відходів. Вплив цієї галузі на навколишнє середовище охоплює забруднення повітря, води та ґрунту, використання великих обсягів водних ресурсів, втрату біорізноманіття та інші проблеми. Зростання свідомості суспільства щодо екологічних питань і зміни клімату роблять екологічний менеджмент в харчовій промисловості надзвичайно важливим. Організації повинні приділяти увагу зменшенню викидів парникових газів, оптимізації використання енергії, управлінню відходами та впровадженню екологічно стійких технологій для зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. Економічні аспекти також роблять цю тему актуальною. Збереження природних ресурсів, ефективне використання енергії та управління відходами можуть призвести до зменшення витрат і покращення конкурентоспроможності компаній у харчовій промисловості.В роботі досліджено ключові фактори впливу галузей харчової промисловості на навколишнє природне середовище. Також описано методи екологізації підприємств харчової промисловості з метою зниження негативного впливу на довкілля.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональний авіаційний університетuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectхарчова промисловістьuk_UA
dc.subjectекологічний менеджментuk_UA
dc.subjectвплив на довкілляuk_UA
dc.subjectвикидиuk_UA
dc.subjectвідходиuk_UA
dc.subjectпарникові газиuk_UA
dc.titleВдосконалення системи екологічного менеджменту на підприємствах харчової промисловостіuk_UA
dc.typeThesisuk_UA
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри екології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
диплом Рудь pdf.pdfКваліфікаційна_робота1.3 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.