Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61395
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Рудь, Ольга Вікторівна | - |
dc.date.accessioned | 2023-11-09T07:18:16Z | - |
dc.date.available | 2023-11-09T07:18:16Z | - |
dc.date.issued | 2023-06 | - |
dc.identifier.uri | https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61395 | - |
dc.description | Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник: професор, к.б.н., Савицький Володимир Дмитрович | uk_UA |
dc.description.abstract | Харчова промисловість є однією з найбільш інтенсивних та екологічно вразливих галузей, оскільки пов'язана зі значними обсягами виробництва, використанням природних ресурсів та утворенням відходів. Вплив цієї галузі на навколишнє середовище охоплює забруднення повітря, води та ґрунту, використання великих обсягів водних ресурсів, втрату біорізноманіття та інші проблеми. Зростання свідомості суспільства щодо екологічних питань і зміни клімату роблять екологічний менеджмент в харчовій промисловості надзвичайно важливим. Організації повинні приділяти увагу зменшенню викидів парникових газів, оптимізації використання енергії, управлінню відходами та впровадженню екологічно стійких технологій для зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. Економічні аспекти також роблять цю тему актуальною. Збереження природних ресурсів, ефективне використання енергії та управління відходами можуть призвести до зменшення витрат і покращення конкурентоспроможності компаній у харчовій промисловості.В роботі досліджено ключові фактори впливу галузей харчової промисловості на навколишнє природне середовище. Також описано методи екологізації підприємств харчової промисловості з метою зниження негативного впливу на довкілля. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Національний авіаційний університет | uk_UA |
dc.subject | кваліфікаційна робота | uk_UA |
dc.subject | харчова промисловість | uk_UA |
dc.subject | екологічний менеджмент | uk_UA |
dc.subject | вплив на довкілля | uk_UA |
dc.subject | викиди | uk_UA |
dc.subject | відходи | uk_UA |
dc.subject | парникові гази | uk_UA |
dc.title | Вдосконалення системи екологічного менеджменту на підприємствах харчової промисловості | uk_UA |
dc.type | Thesis | uk_UA |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри екології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
диплом Рудь pdf.pdf | Кваліфікаційна_робота | 1.3 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.