Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61224
Title: Роль психофізіологічних характеристик у формуванні рівня майстерності кваліфікованих баскетболістів
Authors: Міщук, Д.М.
Сюй, Лі
Коробейнікова, Л.Г.
Keywords: психофізіологічні характеристики
майстерність баскетболіста
тренувальна діяльність
змагальна діяльність
психофізіологічний стан
кваліфіковані спортсмени
Issue Date: 16-Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Міщук Д.М., Сюй Лі, Коробейнікова Л.Г. Роль психофізіологічних характеристик у формуванні рівня майстерності кваліфікованих баскетболістів // Фізичне виховання в контексті сучасної освіти: тези доповідей XVІІІ Міжнародної науково-методичної конференції. Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - С. 43 - 46.
Abstract: Сучасний баскетбол набув всесвітньої популяції та має низку прихильників по всьому світу. Водночас, він вимагає від спортсменів вміння швидко приймати ефективні рішення при різних ігрових ситуаціях, обирати доцільні ігрові прийоми, бути здатним раціонально виконувати прийоми з врахуванням низки параметрів, таких як: час виконання прийому, просторові характеристика, сила м’язових зусиль і т.д. Водночас, спортсмен має не лише швидко виконувати технічні прийоми, але й аналізувати отриманий результат, при цьому враховуючи дії суперників та бути готовим в будь-який момент до виконання наступного техніко-тактичного завдання. Одним з основних завдань науковців та тренерів у роботі з кваліфікованими та висококваліфікованими спортсменами є вдосконалення системи спортивної підготовки, зокрема у баскетболістів на основі сформованого в процесі багаторічної підготовки рівня тренованості для отримання високого спортивного результату.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61224
Appears in Collections:XVIIІ Міжнародна науково-методична конференція "Фізичне виховання у контексті сучасної освіти" (2023)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Роль психофізіологічних характеристик.pdf472.37 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.