Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61222
Title: Чинники просторового сприйняття у футболі як елемент тактичного мислення
Authors: Дейнеко, І.В.
Бойченко, С.В.
Порадник, С.Г.
Keywords: просторове сприйняття
футболіст
тактичне мислення
тренувальний процес
тактична підготовка
навички
Issue Date: 16-Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Дейнеко І.В., Бойченко С.В., Порадник С.Г. Чинники просторового сприйняття у футболі як елемент тактичного мислення // Фізичне виховання в контексті сучасної освіти: тези доповідей XVІІІ Міжнародної науково-методичної конференції. Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - С. 36 - 39.
Abstract: Футболіст під час гри має рухатися і переміщуватися тією чи іншою траєкторією, зрозумілою чи не зрозумілою супернику, при цьому, теоретична структурна форма обраного напряму руху, може змінюватися в часі та у просторі. Враховуючи це футболіст може сприймати та розуміти ті чи інші тактичні взаємодії у футболі, що розкривають саму гру, її динаміку та її внутрішню складову.
Description: 1. Байрачний О., Зора К., Дейнеко І. Тест «6 м’ячів» як засіб контролю спеціальної фізичної підготовленості гравців у футзалі // Тенденції та перспективи розвитку науки і освіти в умовах глобалізації: міжнар. наук.-практ. інтернет конф., 20 лютого: зб. наук. праць. – Переяслав, 2020. – Вип. 56. – С. 305-309. 2. Кінетика життя у футболі – що це? https://www.fussballtraining.de/allgemein/life-kinetik-im-fussballwasistdas/28899/. 3. Дейнеко І.В., Хачатрян В.І., Гончарук А.І. Концентрація уваги – як частина тренувального процесу з футзалу у непрофільних ЗВО // Індивідуальність у психологічних вимірах спільнот та професій: зб. наук. праць за заг. ред. Л. В. Помиткіної, О. М. Ічанської. К.: ТОВ «Альфа-ПІК», 2020. – С. 235-240. 4. Платонов В. Н. Система підготовки спортсменів в олімпійському спорті. Загальна теорія та її практичні програми: Підручник для студ. вищих навч. закладів фіз. виховання та спорту // В. Н. Платонов. – К.: Олімпійська література, 2004. - 808 с. - ISBN 966-7133-64-8. 5. Гелетій О. Ю., Гришуков О. В. Використання лайф-кінетики у тренувальному занятті футболістів. Проблеми та перспективи розвитку фізичного виховання спорту і здоров’я людини : м-ли VI Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнарод. участю (21-22 квітня 2022) / голов. ред. С. В. Синиця . 6. Наумчук В. І. Теоретико-методичні основи навчання спортивним іграм: Навчальний посібник / В. І. Наумчук. – Тернопіль: Астон, 2014. – 180 с.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61222
Appears in Collections:XVIIІ Міжнародна науково-методична конференція "Фізичне виховання у контексті сучасної освіти" (2023)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Чинники просторового сприйняття у футболі.pdf517.29 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.