Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61016
Title: Автоматизація проектування регуляторів систем стабілізації з нелінійним виконавчим приводом
Authors: Завгοрοдній, Ρуслан Володимирович
Keywords: кваліфікаційна робота
автоматизація
проектування
регулятор нелінійних систем
критерії якості
математичне забезпечення
програмно-методичне забезпечення
система стабілізації
Issue Date: 22-Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Завгοрοдній Р. В. Автоматизація проектування регуляторів систем стабілізації з нелінійним виконавчим приводом. – Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології" – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 44 с.
Abstract: Особливе місце у складі автоматизованих комплексів управління інерційними об’єктами займають системи стабілізації. Вони являють собою спеціальні системи автоматичного управління, призначені для наведення та збереження заданого просторового положення об’єкта керування при коливаннях його основи. У більшості випадків на практиці зустрічаються нелінійні системи стабілізації, динамічні процеси яких описуються нелінійними рівняннями. Задачі аналізу та синтезу таких систем набагато складніші за аналогічні задачі для лінійних систем. В процесі розвитку теорії автоматичного керування було розроблено різні математичні методи аналізу та синтезу нелінійних систем, кожен з яких може бути застосованим лише до певного класу систем та задач. Тому, універсальних аналітичних методів дослідження нелінійних систем не існує. Дослідження нелінійних систем є однією з найбільш актуальних задач техніки та теорії регулювання. Створення гарантовано конкурентоздатних систем стабілізації руху складних інерційних об’єктів, у тому числі, нестійких, з мінімальними витратами на проектування є однією з головних вимог досягнення успіху на ринку такого класу пристроїв. Разом з тим, якість функціонування проектованої системи СС інерційного об’єкта буде тим краще, чим точніше визначені її параметри.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник роботи: к.т.н., професор кафедри авіаційних комп’ютерно-інтегрованих комплексів, Аблесімов Олександр Костянтинович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61016
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційних комп'ютерно-інтегрованих комплексів (НОВА)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4. Завгородній Р.В..pdfКваліфікаційна робота з пояснювальною запискою4.92 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.