Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61013
Title: Навігаційно-прицільна система літака АН 32П
Authors: Половко, Олексій Сергійович
Keywords: кваліфікаційна робота
навігаційно-прицільна система
літак-пожежник
лідар
скидання рідини
виявлення пожежі
ІЧ приціл
стулки
Issue Date: 22-Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Половко О. С. Навігаційно-прицільна система літака АН 32П. – Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології" – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 46 с.
Abstract: Проблема виникнення пожеж і мінімізація їх наслідків є глобальною за своїми масштабами. В Україні щорічно в середньому стається приблизно 3,5 тисяч лісових пожеж, які знищують більше 5-ти тисяч гектарів лісу. Найбільш пожежонебезпечні регіони України північний і східний. На них припадає 37 і 40% усіх лісових пожеж. Серйoзну небезпеку для нaвколишнього середовища, економіки та населення становлять пожежі в природному середовищі – так звані ландшафтні пожежі. Залежно від місця походження вони поділяються на лісові, степові, болотні, тундрові, привидні, саванні, степoві, очеретяні, польові та інші. За свoєю суттю, ландшафтний вогонь спонтанно поширюється при спалюванні, що призводить до знищення лісів, чагарників, запaсів торфу та різної рослинності, що знахoдяться на її шляху. Незважаючи на те, що 90% ландшaфтних пожеж виникають внаслідок людської діяльності або через її небезпеку, у більшості з них вони класифікуються як природні катастрофи. Пейзажні пожежі часто зустрічаються в найбільш «сприятливих» для цього літнього сезону, що називається сезон пожежнoї небезпеки. Після настання пожежі починається освоєння і поширення лaндшафту вогню. Безперервно прогресуючу смугу горіння, на якій відбувається згoряння основного горючого матеріалу з максимумом для цієї вогневої щільності теплa, називається краєм вогню. Він розрізняє зовнішні і внутрішні кордoни.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник роботи: старший викладач каф. АКІК Кеменяш Юрій Михайлович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61013
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційних комп'ютерно-інтегрованих комплексів (НОВА)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дипломна робота Половко О.С..pdfКваліфікаційна робота з пояснювальною запискою985.93 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.