Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60952
Title: Технологічне забезпечення зносостійкості деталей трибомеханічних систем дискретними поверхнями
Authors: Кіндрачук, М.В.
Марчук, В.Є.
Духота, О.І.
Радіоненко, О.В.
Keywords: зносостійкість
тертя
корозія
трибосистема
дискретність
напилення
Issue Date: 2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Технологічне забезпечення зносостійкості деталей трибомеханічних систем дискретними поверхнями: монографія/ М.В. Кіндрачук, В.Є. Марчук, О.І. Духота, О.В. Радієнко. - К.: НАУ, 2020. -204 с.
Abstract: Проблема забезпечення високого рівня зносостійкості і довговічності деталей трибомеханічних систем машин і механізмів належить до найбільш пріоритетних завдань сучасного машинобудування. Важливим напрямом вирішення цієї проблеми є подальший розвиток наукових та технологічних основ створення ефективних методів модифікування і зміцнення функціональних поверхонь елементів рухомих вузлів і з`єднань, шо піддаються інтенсивному зношуванню. Необхідність підвищення зносостійкості і терміну безвідмовиого функціонування деталей і вузлів трибомеханічних систем постійно виникає у зв`язку з проектуванням і освоєнням випуску машин і механізмів з більш високою потужністю і строками служби, підвищенням вимог до їх надійності.
Description: Розділ 1: Технологічне забезпечення зносостійкості деталей авіаційних трибомеханічних систем. Розділ 2: Зносостійкість та фретінг-утома конструкційних матеріалів з дискретно-текстурованими лунковими поверхнями. Розділ 3: Граничне тертя та зношування в трибосистемах з частково регулярним мікрорельєфом
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60952
ISBN: 978-966-932-139-8
Appears in Collections:Монографії кафедри підтримання льотної придатності авіаційної техніки



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.