Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60938
Название: Автоматизована система освітлення офісного приміщення
Авторы: Поліщук, Юлія Юріївна
Ключевые слова: кваліфікаційна робота
система управління освітленням
офісне приміщення
мікроконтролер
датчик освітленості
природне освітлення
штучне освітлення
Дата публикации: 20-июн-2023
Издательство: Національний авіаційний університет
Библиографическое описание: Поліщук Ю. Ю. Автоматизована система освітлення офісного приміщення. – Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології" – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 64 с.
Краткий осмотр (реферат): Теоретичні дослідження складалися з дослідження поняття системи управління освітленням, її функцій, методів та видів існуючих рішень, аналізу систем освітлення та дослідження освітлення виробничих приміщень і вимог до нього. Запропоновано розробити СУО офісного приміщення з функцією вмикання штучного освітлення в залежності від природного освітлення із використанням мікроконтролера та датчиків освітленості. Результати досліджень показали, що автоматизована система освітлення офісного приміщення є ефективним та перспективним рішенням для досягнення оптимального освітлення та енергоефективності. Результати практичного застосування системи свідчать про її потенціал для впровадження в різні офісні середовища з метою поліпшення якості освітлення, зниження витрат електроенергії та створення комфортних умов для працівників. Додатково система може сприяти зменшенню впливу на навколишнє середовище шляхом зменшення викидів парникових газів та споживання природних ресурсів.
Описание: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник роботи: старший викладач каф. АКІК к.т.н. Василенко Микола Павлович
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60938
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційних комп'ютерно-інтегрованих комплексів (НОВА)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Кваліфікаційна робота Юлія ПОЛІЩУК.pdfКваліфікаційна робота з пояснювальною запискою1.85 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.