Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60834
Назва: Бізнес-симулятор сімейного бюджету
Автори: Константиненко, Дмитро Олександрович
Ключові слова: дипломна робота
бізнес-моделювання
бізнес-симулятор
бюджет сім’ї
Visual Studio 2019
програмне забезпечення
Дата публікації: 5-лип-2023
Видавництво: Національний авіаційний університет
Бібліографічний опис: Константиненко Д.О. Бізнес-симулятор сімейного бюджету. - Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності “Комп’ютерні науки”, «Інформаційні управляючі системи та технології».- Київ, 2023. – 57 с.
Короткий огляд (реферат): Бізнес-моделювання – це тенденція, яка постійно турбує підприємців, керівників, науковців та консультантів. Хтось бачить в цьому явище бізнес-моди, хтось – спосіб перетворення існуючого бізнесу. Багато керівників займаються пошуком "успішної, прибуткової" моделі, намагаються розібратися в тому, як з «неприбуткової» бізнес-моделі зробити «прибуткову». Поки зрозуміло лише те, що бізнес-моделювання – це безперервний і захоплюючий процес, який вимагає від творців моделей досконалого знання своєї компанії, стратегічного мислення, а також сміливості, щоб, використовуючи виклики майбутнього, вести свою компанію (ідею) до успіху і процвітання. Метою дипломної роботи є дослідження теоретичних аспектів проблеми бізнес-моделювання та бізнес-симуляторів, проектування бізнес-симулятору сімейного бюджету. Відповідно до поставленої мети, було поставлено наступні завдання: - здійснити ретроспективний аналіз процесу бізнес-моделювання; - розглянути поняття бізнес-симулятора; - розглянути відомі методи бізнес-моделювання та дослідити теоретичні аспекти створення бізнес-моделі бюджету сім’ї; - ознайомитися з теоретичними аспектами створення бізнес-моделі бюджету сім’ї та обрати програмне забезпечення для створення бізнес-симулятора; - розробити бізнес-симулятор сімейного бюджету та перевірити його ефективність шляхом впровадження його в освітній процес закладів загальної середньої освіти. Теоретична і практична значимість роботи. Матеріали кваліфікаційної роботи можуть бути використані в освітньому процесі при підготовці фахівців спеціальності 122 Комп‘ютерні науки в межах освітніх компонент «Економіка та бізнес», «Управління ІТ-проектами», «Алгоритмізація та програмування» тощо в закладах вищої освіти. Використання додатку «бізнес-симулятор сімейного бюджету» може бути доречним і в закладах загальної середньої освіти. Адже, це сприяє активізації розумових процесів школярів, розвитку їх логічного мислення, формує підприємницьку компетентність та фінансову грамотність. Наукова новизна: впровадження бізнес-симулятора в заклади середньої освіти для розвитку молоді.
Опис: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" Керівник проекту: доцент, кандидат технічних наук, Холявкіна Тетяна Володимирівна.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60834
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ФКНТ_2023_122_Константиненко Д.О..pdfДипломна робота бакалавра909.16 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.