Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60827
Title: Застосунок прихованої передачі повідомлень на основі цифрової стеганографії.
Authors: Пацанівський, Максим Олександрович
Keywords: дипломна робота
цифрова стенографія
алгоритми
обробка зображень
стенографічні методи
Least SignificanT Bit
аналіз
модифікація даних
криптографія
Issue Date: 5-Jul-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Пацанівський М.О. Застосунок прихованої передачі повідомлень на основі цифрової стеганографії. - Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності “Комп’ютерні науки”, «Інформаційні управляючі системи та технології».- Київ, 2023. – 75 с.
Abstract: У сучасному суспільстві, де комп'ютерні мережі та інформаційні технології постійно розвиваються, інформаційна безпека стає однією з найбільш актуальних проблем. Все більше послуг надається в цифровому форматі, і тому важливо забезпечити надійний захист цієї інформації від різних загроз, таких як несанкціонований доступ, підробка, витік і порушення ліцензійних угод щодо копіювання. Виникнення таких проблем змушує нас удосконалювати методи захисту даних, щоб забезпечити їх ефективність та безпеку. З цим у зв'язку стає необхідним вирішення питань, пов'язаних з розробкою та впровадженням нових технологій та методів захисту інформації, що допоможуть забезпечити її недоступність для несанкціонованого використання і зберегти конфіденційність. Таким чином, актуальність ефективних заходів захисту інформації набуває все більшого значення у сучасному інформаційному суспільстві. У нашому сучасному суспільстві, яке характеризується швидким розвитком інформаційних технологій, велика увага приділяється забезпеченню конфіденційності та автентичності інформації. Криптографія використовується для захисту цих значущих аспектів інформації і отримала значний розвиток як в Україні, так і в усьому світі. Проте, деякі країни мають обмеження на використання криптографічних засобів. Крім того, існують ситуації, коли важливо приховати навіть сам факт існування конфіденційної інформації, що неможливо досягти за допомогою криптографічних методів. Це стає можливим завдяки цифровій стеганографії, яка дозволяє розв'язати ці завдання. Розвиток комп'ютерної стеганографії є важливим та актуальним напрямом для дослідників України, які працюють у цій науковій галузі. Це дозволить розширити наші знання та розуміння щодо захисту інформації і забезпечення її безпеки.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" Керівник проекту: доцент, кандидат технічних наук, Райчев Ігор Едуардович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60827
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФКНТ_2023_122_Пацанівський М.О..pdfДипломна робота бакалавра2.17 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.