Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60711
Title: Роль держави в умовах децентралізації: трансформація змісту та інноваційні виклики
Authors: Огороднік, Дмитро Вадимович
Keywords: кваліфікаційна робота
механізми управління
політична влада
взаємодія
суспільство
децентралізація
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Огороднік Д. В. Роль держави в умовах децентралізації: трансформація змісту та інноваційні виклики. Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня "Магістр" спеціальності "Публічне управління та адміністрування". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2022. - 101 с.
Abstract: Високий рівень корумпованості влади в Україні, відсутність ефективної системи управління політичними та економічними процесами в державі є визначальною проблемою для державного управління. Адже від успішного налагодження механізмів ефективної взаємодії бізнес-структур з органами влади і суспільства безпосередньо залежить соціально-економічний та геополітичний прогрес в нашій країні. Разом з тим, кількість комплексних досліджень, необхідних для формування ефективних механізмів взаємодії бізнес-структур з органами влади і суспільства, є недостатньою, що й зумовлює актуальність даної тематики. Метою роботи є вивчення теоретико-методологічних та прикладних основ взаємодії бізнес-структур з органами влади і суспільства в умовах децентралізації. Для досягнення зазначеної мети були поставлені такі завдання: проаналізувати поняття та сутність взаємодії бізнес-структур з органами влади і суспільства в умовах децентралізації; визначити основні ознаки взаємовідносин бізнесу, влади і суспільства; дослідити стан взаємодії бізнес-структур з органами влади і суспільства в сучасній Україні; ознайомитись з організаційно-правовим підґрунтям взаємодії бізнесу і влади в Україні; проаналізувати зарубіжний досвід взаємодії бізнес-структур з органами влади і суспільства та окреслити можливі його напрямки адаптації в Україні; визначити основний (оптимальний) вид взаємодії бізнесу, влади і суспільства в Україні в умовах децентралізації; окреслити перспективи та напрямки реформування механізмів взаємодії бізнес-структур з органами влади і суспільства.
Description: Робота публікується згідно з наказом ректора НАУ від 27.05.2021 №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозитарії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 28 Публічне управління та адміністрування, спеціальність 281 «Публічне управління та адміністрування», освітньо-професійна програма «Менеджмент в органах публічного управління». Керівник проекту: доцент кафедри публічного управління та адміністрування Слюняєв Артем Сергійович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60711
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри публічного управління та адміністрування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Огороднік_ДВ.pdfкваліфікаційна робота984.52 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.