Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60710
Title: Публічна політика у сфері соціального захисту учасників АТО
Authors: Поливода, Максим Олегович
Keywords: кваліфікаційна робота
публічна політика
соціальний захист
учасники антитерористичної операції
соціальне забезпечення
соціальні гарантії
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Поливода М. О. Публічна політика у сфері соціального захисту учасників АТО. - Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня "Магістр" спеціальності "Публічне управління та адміністрування". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2022. - 117 с.
Abstract: Актуальність теми визначається тим, що питання стану боєздатності армії завжди привертало значну увагу суспільства. Особливої гостроти сьогодні набуло соціальне забезпечення військовослужбовців, що обумовлено багатьма чинниками. Зокрема, внаслідок дефіциту державного бюджету, економічної кризи в Україні та світі призупинено на невизначений термін виконання державою основних соціальних гарантій та виплату відповідної компенсації військовослужбовцям, у зв’язку з чим проблеми соціального блоку збройних сил не тільки не вирішуються, але й поглиблюються. Проблема створення ефективної системи соціального захисту учасників бойових дій на сьогодні є предметом підвищеної уваги науковців, політиків та громадськості. Водночас, відносна нещодавність виникнення окресленої проблеми зумовлює певну недосконалість нормативно-правового забезпечення з цього питання. Метою кваліфікаційної роботи є дослідження системи нормативно-правового забезпечення соціального захисту учасників бойових дій на сучасному етапі, визначення питань, які потребують подальшого законодавчого регулювання та систематизація нормативно-правових актів за відповідними класифікаційними ознаками. Для досягнення поставленої мети було сформульовано наступні завдання: розглянути поняття учасників АТО; з’ясувати соціальні проблеми учасників та постраждалих внаслідок АТО; розкрити особливості нормативно-правового забезпечення надання соціальних послуг учасникам АТО; дослідити соціальні гарантії держави для учасників АТО; проаналізувати законодавчу базу надання соціальної допомоги учасникам АТО; розробити програму соціально-психологічної та медичної реабілітації військовослужбовців, а також надання їм соціально-економічних гарантій та пільг.
Description: Робота публікується згідно з наказом ректора НАУ від 27.05.2021 №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозитарії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 28 Публічне управління та адміністрування, спеціальність 281 «Публічне управління та адміністрування», освітньо-професійна програма «Менеджмент в органах публічного управління». Керівник проекту: професор кафедри публічного управління та адміністрування Грущинська Наталія Миколаївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60710
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри публічного управління та адміністрування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Поливода_МО.pdfкваліфікаційна робота1.21 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.