Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60706
Title: Впровадження зарубіжного досвіду публічного управління розвитком територіальної громади
Authors: Білокінь (Андрієвська), Аліна Олександрівна
Keywords: публічне управління
територіальна громада
місцеве самоврядування
адміністративно-територіальна реформа
Європейська хартія місцевого самоврядування
децентралізація влади
кваліфікаційна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Білокінь А. О. Впровадження зарубіжного досвіду публічного управління розвитком територіальної громади. - Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності "Публічне управління та адміністрування". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 65 с.
Abstract: У роботі обґрунтовано, що першочерговим завданням органів державної влади та органів місцевого самоврядування постає забезпечення життєдіяльності та розвитку територіальних громад, посилення та концентрація уваги на збалансованості й поліпшенні якісних характеристик територіального розвитку. При цьому у період активних євроінтеграційних процесів актуалізується необхідність вивчення європейського досвіду забезпечення розвитку територій та вирішення нагальних соціально-економічних проблем, що дозволить сформувати пріоритети і впровадити дієві інструменти підтримки й стимулювання розвитку територіальних громад з урахуванням притаманних для України особливостей. Тому мета роботи полягає у визначенні та теоретичному обґрунтуванні основних напрямів запровадження європейського досвіду публічного управління розвитком територіальної громади. Для цього з’ясовано сутність та зміст основних термінів і понять дослідження. Визначено рівень відповідності національного законодавства та ключових документів Ради Європи з питань розвитку територіальних громад. Здійснено аналіз європейського досвіду застосування механізмів посилення спроможності територіальних громад та стимулювання їх розвитку. Окреслено можливості впровадження європейського досвіду забезпечення територіального розвитку у вітчизняній практиці публічного управління.
Description: Робота публікується згідно з наказом ректора НАУ від 27.05.2021 №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 28 Публічне управління та адміністрування, спеціальність 281 «Публічне управління та адміністрування», освітньо-професійна програма «Публічне управління та адміністрування». Керівник проекту: завідувач кафедри публічного управління та адміністрування Мельничук Лариса Михайлівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60706
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри публічного управління та адміністрування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Білокінь(Андрієвська)_АО.pdfкваліфікаційна робота1.11 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.