Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60704
Title: Державна політика соціально-психологічної адаптації учасників бойових дій
Authors: Рудницька, Наталія Леонідівна
Keywords: публічне управління
державна політика
соціальний захист
соціальна робота
інтегровані системи
соціально-психологічна адаптація
учасники бойових дій
кваліфікаційна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Рудницька Н. Л. Державна політика соціально-психологічної адаптації учасників бойових дій. - Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності "Публічне управління та адміністрування". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2022. - 103 с.
Abstract: В роботі обґрунтовано пріоритети удосконалення державної політики соціально-психологічної адаптації учасників БД в Україні. Здійснено аналіз вітчизняної і зарубіжної наукової літератури, стану наукової розробки проблеми в теорії публічного управління та адміністрування та на цій основі розкрито сутність процесів соціально-психологічної адаптації учасників БД як об’єкта управлінського впливу. Обґрунтовано сутність, зміст та механізми впровадження політики у досліджуваній сфері. Проаналізовано зарубіжний досвід державної підтримки учасників бойових дій для з’ясування можливостей його використання у вітчизняній практиці забезпечення соціально-психологічної адаптації цієї категорії осіб. Виявлено основні недоліки й проблеми формування та впровадження державної політики соціально-психологічної адаптації учасників БД в Україні, зокрема нормативно-правового та організаційно-функціонального забезпечення; запропоновано та обґрунтовано модель інтегрованої системи забезпечення соціально-психологічної адаптації учасників БД як одного з пріоритетних напрямів удосконалення державної політики у досліджуваній сфері. Розроблено пропозиції щодо реформування соціальної роботи з учасниками бойових дій та членами їхніх сімей та рекомендації щодо практичного їх впровадження. Наукова новизна роботи полягає в тому, що автором удосконалено понятійно-категорійний апарат галузі публічного управління та адміністрування шляхом авторського визначення поняття «державна політика соціально-психологічної адаптації учасників бойових дій», яке запропоновано розглядати як напрям дій органів публічної влади, спрямований на створення умов для задоволення потреб та розширення можливостей учасників бойових дій в усіх сферах життя, їх пристосування до умов, норм та цінностей соціального середовища, мінімізації та/чи подолання ризиків асоціальних проявів серед цієї категорії населення.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора НАУ від 27.05.2021 №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 28 Публічне управління та адміністрування, спеціальність 281 «Публічне управління та адміністрування», освітньо-професійна програма «Менеджмент в органах публічного управління». Керівник проекту: завідувач кафедри публічного управління та адміністрування Мельничук Лариса Михайлівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60704
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри публічного управління та адміністрування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Рудницька_НЛ.pdfкваліфікаційна робота1.36 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.