Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60571
Title: Зміни форм міжнародної інвестиційної діяльності ТНК в умовах глобальних трансформацій
Authors: Ілінська, Валерія Анатоліївна
Keywords: дипломна робота
ТНК
світове господарство
міжнародний бізнес
міжнародна економіка
інвестиційна діяльність
Issue Date: Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ілінська В. А. Зміни форм міжнародної інвестиційної діяльності ТНК в умовах глобальних трансформацій. - Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Міжнародні економічні відносини". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 99 с.
Abstract: Геополітичні трансформації, що розпочалися на початку 1980-х років, зруйнували світовий порядок та посилили процеси глобалізації у світі. З подальшим посиленням процесу глобалізації, спричиненого інтеграцією та регіоналізацією світової економіки, умови ведення бізнесу також швидко змінюються. Якщо в комерційну епоху функціонували індивідуальні господарські підприємства, то в майбутньому створювалися великі промислові підприємства масового виробництва. У сучасних умовах на перший план виходить уже не одне велике промислове підприємство, а інтеграція підприємств, які складають міжнародний бізнес по всьому світу. Наприкінці ХХ століття – на початку ХХІ століття спостерігається інтенсивне зростання зовнішньоекономічної діяльності, в якій транснаціональні корпорації (ТНК) виступають трейдерами, інвесторами, розповсюджувачами сучасних технологій і стимуляторами міжнародної трудової міграції. Ці компанії відіграють провідну роль в інтернаціоналізації виробництва, а також у розширенні та поглибленні виробничих зв'язків між компаніями різних країн. На початку третього тисячоліття міжнародне виробництво товарів і послуг у транснаціональних корпораціях становило 7 % світового ВВП. ТНК займають провідні позиції у світовому виробництві в електронній, автомобільній, хімічній та фармацевтичній промисловості. Надії і розчарування більшості країн світу пов'язані з діяльністю ТНК, оскільки ці компанії створили розвинену мережу виробничої, науково-технічної, інвестиційної, торгової та культурної взаємозалежності країн і заклали основу світової економіки.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: к.е.н., доц. Прокоп’єва Аліна Анатоліївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60571
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_292_2023_Ілінська_ВА.pdfдипломна робота1.34 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.