Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60504
Title: Керування процесом технічного обслуговування компонентів повітряних суден
Authors: Кузьомко, Олександр Вітальович
Keywords: кваліфікаційна робота
дипломна робота
технічний стан
керування процесом
аналіз
літак
Issue Date: Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Зовнішність світової авіаційної галузі в даний час сильно змінюється під впливом високої динаміки ринків військових і цивільних літаків, космічної техніки, безпілотної техніки і авіадвигунів. Неухильно зростають доходи авіабудівних компаній в сегменті ринку, пов'язаного з ремонтом, післяпродажним обслуговуванням і іншими сервісними послугами. Великий попит і масштабні інвестиції забезпечують сприятливі умови для розвитку нових виробничих технологій, таких як адитивне виробництво (АВ) і доповнена реальність (ДР). Хороші перспективи використання технологій АВ та ДР відкриваються в сферах ремонту і технічного обслуговування авіалайнерів, а також навчання персоналу. На сьогоднішній день у багатьох країнах світу одним із пріоритетів технологічного прогресу стало розвиток нових (передових) виробничих технологій і «передового виробництва». Під «передовим виробництвом» згідно визначення Національної асоціації перспективних виробничих технологій США, ми розуміємо виробництво, в якому «широко використовуються комп'ютерні, високотехнічні та інформаційні компоненти, інтегровані з високовиробничою робочою силою, які створюють систему, поєднуючи переваги масового виробництва, гибко настроенний на необхідний в даний момент об'єм випуску і висока ступінь кастомізації. [1].
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету» . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Хімко Андрій Миколайович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60504
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри підтримання льотної придатності повітряних суден

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кваліфікаційна_робота_Кузьомко_О.В_original_14072023_083308.pdfКваліфікаційна робота3.19 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.