Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60428
Title: Розвиток страхування ризиків в умовах воєнного стану
Authors: Пеценко, Марія Віталіївна
Keywords: ризики
страхові ризики
воєнний стан
воєнні ризики
страхування
страховий ринок
дипломна робота
Issue Date: 23-Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Пеценко М.В. Розвиток страхування ризиків в умовах воєнного стану – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 92 с.
Abstract: Розширення меж та ефективності використання інформаційних технологій, інноваційних рішень,інтеграції у міжнародний простір, створює можливості розвитку економіки держави, суб’єктів господарювання та суспільства. Разом з позитивними обставинами, завжди виникають різні ризики, які можуть згубно вплинути, оскільки вони в більшій чи менші мірі, завжди супроводжують діяльність людей. Так, в Україні вже понад 15 місяців діє воєнний стан, який був введений з початком повномасштабного вторгнення. Війна спричиняє колосальні негативні наслідки, такі як: численні руйнування інфраструктури, припинення діяльності суб’єктів господарювання, втрата роботи, вимушене переміщення громадян, псування та втрата майна, підвищення інфляції, зниження ділової активності, а найголовніше – втрата життя людей. Цей перелік не є вичерпним, з кожним днем, ризики для всієї країни тільки збільшуються. Воєнні ризики є масштабними та різноспрямованим, що створює необхідність використання механізму страхування, що міг би надати підтримку бізнесу та громадянам, стати джерелом впевненості в забезпеченні фінансового благополуччя. В умовах повномасштабного воєнного конфлікту в країні, на перший план виходить пошук нових інструментів та методів страхування ризиків фізичних та юридичних осіб в умовах воєнного стану, що обумовлює актуальність кваліфікаційної роботи, її мету та завдання.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит». Керівник проекту: кандидат економічних наук Анна Марина
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60428
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Пеценко М.В._2023.pdfДипломна робота10.24 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.