Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60406
Title: Аналіз операцій банківських установ з платіжними картками та шляхи їх удосконалення
Authors: Юхно, Катерина Анатоліївна
Keywords: банк
платіжна карта
розрахунки
система
емітент
дипломна робота
Issue Date: 23-Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Юхно К.А. Аналіз операцій банківських установ з платіжними картками та шляхи їх удосконалення – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 79 с.
Abstract: Банківська установа є своєрідним підприємством, що надає на платній основі кредитні ресурси органам державного управління, СГД, фізичним особам, задовольняючи їхні потреби в грошових коштах. Банківська установа оперує залученими вільними грошима,акумулюючи їх від різних вкладників, розпоряджається суспільним грошовим капіталом, охороняє його, відповідаючи перед власниками за збереження коштів на його депозитних рахунках. У результаті банківська установа синтезує сукупність держаних, власних і приватних інтересів юридичних та фізичних осіб. В основі її діяльності лежать договірні відносини, побудовані на засадах довіри, взаємної вигоди, колективізму тощо. У різних комерційних структурах таргети управлінських рішень різняться: на промислових підприємствах вони спрямовані на виробництво, в банківських установах вони одночасно впливають на клієнтуру, яка обслуговується, та на ІС. Зарахування коштів на рахунок або їх зняття є операціями з обслуговування клієнта, які проводяться виключно на основі певної інформації, що змінює відповідні значення інформаційних одиниць.Впровадження банківським установами України локальних карткових платіжних систем не супроводжується їх суттєвим поширенням, оскільки вони розрізнені, побудовані на різних принципах та стандартах. Жодному з українських банків не вдалося створити широку інфраструктуру для обслуговування платіжних карток в сферах торгівлі та послуг. Побудовані системи є малоефективними, збитковими і неперспективними, що визначає актуальність теми кваліфікаційної роботи.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит». Керівник проекту: кандидат економічних наук Вікторія Козлова
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60406
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Юхно К.А._2023.pdfДипломна робота2.89 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.