Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60301
Title: «Геоінформаційний аналіз змін лісовкритих площ Київської області за даними ДЗЗ
Authors: Джулай, Богдан Русланович
Keywords: дипломна робота
геоінформаційний аналіз
стан лісів
довкілля
дистанційне зондування Землі
ГІС
супутник
деградація лісів
пожежі
забруднення довкілля
вирубка лісів
Issue Date: Jul-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Джулай Б.Р. Геоінформаційний аналіз змін лісовкритих площ Київської області за даними ДЗЗ. - Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня "бакалавр" за спеціальністю 193 "Геодезія та землеустрій". - Київ: Національний авіаційний університет, 2023. - 52 с.
Abstract: Зміни лісистості є однією з важливих складових екологічного стану регіону. Вивчення та аналіз змін лісових територій дозволяє оцінити ступінь збереженості природних ресурсів, рівень деградації та вплив на біорізноманіття. У зв’язку із зростанням екологічних проблем, таких як зміна клімату, важливо мати актуальну інформацію про стан лісових екосистем для прийняття ефективних рішень щодо їх збереження та управління. Використання геоінформаційного аналізу та даних ДЗЗ дозволяє отримати детальну інформацію про зміни в лісових площах, включаючи їх розташування, розміри, типи лісів та ступінь змін у часі. Це дає змогу ідентифікувати рушійні сили, які призводять до змін лісових територій, такі як рубка, ріст, розширення сільськогосподарських угідь, будівництво та інша антропогенна діяльність. Такий аналіз важливий для визначення причин змін і розробки стратегії управління лісовими ресурсами. Тому дана тема наразі є актуальною, оскільки сприяє розумінню та оцінці змін лісових масивів Київської області, що важливо для екологічного стану регіону та прийняття обґрунтованих рішень щодо збереження та управління лісовими екосистемами.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. № 311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник роботи: к.ф.-м.н, доцент Беленок Вадим Юрійович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60301
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аерокосмічної геодезії та землеустрою

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФНСА_2023_193_Джулай Б.Р.pdf2.22 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.