Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60298
Title: Геоінформаційний аналіз змін чисельності населення по регіонам України з 24.02.2022 р.
Authors: Ковальчук, Ангеліна Сергіївна
Keywords: дипломна робота
геоінформаційні системи
геоінформаційний аналіз
програмне забезпечення
ArcGIS
демографічна ситуація
моніторинг демографічного розвитку
чисельність населення
Issue Date: Jul-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ковальчук А.С. Геоінформаційний аналіз змін чисельності населення по регіонам України з 24.02.2022 р.. - Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня "бакалавр" за спеціальністю 193 "Геодезія та землеустрій". - Київ: Національний авіаційний університет, 2023. - 82 с.
Abstract: В останнє десятиліття в Україні спостерігається негативна динаміка демографічних процесів, що має серйозні наслідки. Значна частина України стикається з проблемами депопуляції, що означає відносне зниження населення в регіонах. Це супроводжується погіршенням демографічної структури, збільшенням частки старших груп населення та зменшенням кількості робочої сили. Висока смертність також впливає на демографічну ситуацію в Україні. Частіше відбуваються передчасні смерті, зокрема серед молодих людей, що має негативний вплив на потенційний приріст населення. Низька якість медичного обслуговування, відсутність доступу до сучасних технологій та недостатня увага до превентивної медицини сприяють збільшенню смертності та скороченню тривалості життя. Зменшення населення стає питанням серйозної загрози, оскільки це призводить до дисбалансу в соціально-економічному розвитку країни.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. № 311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник роботи: к.ф.-м.н., ст. досл. Великодський Юрій Іванович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60298
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аерокосмічної геодезії та землеустрою

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФНСА_2023_193_Ковальчук А.С..pdf1.81 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.