Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60291
Title: Особливості використання земель запасу
Authors: Бугай, Вероніка Вадимівна
Keywords: дипломна робота
землі сільськогосподарського призначення
землі запасу
ефективність землекористування
моніторинг та охорона земель
приватизація та оренда
Issue Date: Jul-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Бугай В.В. Особливості використання земель запасу. - Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня "бакалавр" за спеціальністю 193 "Геодезія та землеустрій". - Київ: Національний авіаційний університет, 2023. - 63 с.
Abstract: Земельна реформа привела до значних зрушень в системі землекористувань та сприяла диверсифікації організаційно-правових форм господарського освоєння земельно-ресурсного потенціалу, а використання земельних активів зводиться до максимізації економічного ефекту, що інколи стає причиною нехтування екологічних та соціальних пріоритетів при залученні земельних ресурсів у відтворювальний процес. Деякі фахівці відмічають ряд проблем, які виникають у процесі використання земель запасу. Тобто основний принцип розподіл земель за різним цільовим призначенням за останні десятиліття не змінився, проте виникли певні труднощі з перекладом земель в категорію запасу, викликані недостатньою правовою урегульованістю цього процесу. Суть справи полягає в тому, що в результаті реалізації земельних відносин в нових умовах з'явилися землі, конкретні правовласники яких або позбавлені права на земельні ділянки, або вони фактично не встановлені.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник роботи: к.е.н, доцент Стецюк Михайло Петрович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60291
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аерокосмічної геодезії та землеустрою

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФНСА_2023_193_Бугай В.В..pdf3.03 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.