Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60280
Title: Управління землеустроєм територіальної громади
Authors: Сергійчук, Назарій Миколайович
Keywords: дипломна робота
управління землеустроєм
територіальна громада
проект землеустрою
землі сільськогосподарського призначення
Issue Date: Jul-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Сергійчук Н.М. Управління землеустроєм територіальної громади. - Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня "бакалавр" за спеціальністю 193 "Геодезія та землеустрій". - Київ: Національний авіаційний університет, 2023. - 70 с.
Abstract: Управління земельними ресурсами завжди було актуальним питанням, враховуючи особливості нашої держави та діяльність на міжнародній арені як країни аграрного типу спеціалізації виробництва. В нашій країні земля була, є і буде основою будь-якого виробництва та діяльності на місцевому, регіональному та національному рівнях. У сільськогосподарському і лісовому виробництві вона виступає визначальним ресурсом. На сучасному етапі основні проблеми управління землею полягають у площині реформування державного управління, а саме — в процесах децентралізації, які ще не завершені та мають більше питань, ніж відповідей, оскільки стосуються передачі земель органам місцевого самоврядування, що по суті означає відносно нового суб'єкта управління земельними ресурсами та пов'язані із цим усі ризики та перспективи. Тому вкрай актуальними є проблеми щодо управління земельними ресурсами, які постають перед територіальними громадами при передачі права розпоряджатися ними. А безконтрольне становлення може становити загрози в сфері регулювання земельних відносин, що пов'язано з небезпекою втрати земельних ресурсів з різних аспектів - політичних, екологічних, соціальних та інших.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. № 311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник роботи: д.е.н., професор Горьовий Василь Павлович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60280
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аерокосмічної геодезії та землеустрою

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФНСА_2023_193_Сергійчук Н.М..pdf2.41 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.