Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60274
Title: Фінансові ресурси підприємства, їх планування та шляхи підвищення ефективності використання
Authors: Батт, Мурад Сагірович
Keywords: фінансові ресурси
підприємство
планування
ефективність
використання
шляхи
дипломна робота
Issue Date: 22-Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Батт М.С. Фінансові ресурси підприємства, їх планування та шляхи підвищення ефективності використання – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності072 «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 83 с.
Abstract: В умовах воєнного стану фінансовоекономічні умови функціонування економіки, що складаються в Україні, характеризуються кризовим станом підприємств. Причинами цього є військові дії, окупація територій, релокація суб’єктів господарювання, постійні зміни у податковому законодавстві, дестабілізація фінансового ринку, зниження рівня централізованого фінансування. Процес функціонування будь-якого підприємства має циклічний характер. У межах одного циклу здійснюється залучення необхідних фінансових ресурсів, поєднання їх у виробничому процесі, реалізація виробленої продукції та отримання фінансових результатів. Від ступеня ефективності процесу трансформації фінансових ресурсів в основні та оборотні кошти, а також у засоби стимулювання робочої сили залежить фінансовий добробут підприємства в цілому та його працівників зокрема. Управління фінансовими ресурсами в умовах переходу до ринкових відносин набуває першорядного значення, оскільки це єдиний вид ресурсів підприємства, який здатний у мінімальні терміни трансформуватися у будьякий інший його вид. Актуальність теми полягає в тому, що перед будь-яким підприємством або організацією з особливою гостротою стоїть питання про раціональне формування фінансових коштів, які б дозволили, з одного боку, забезпечити поточні господарські потреби, а з іншого - забезпечили б формування економічного потенціалу в майбутньому. Як показує практика, без наявності відповідного механізму підприємства цю проблему самостійно не вирішать. Питання аналізу та управління фінансовими ресурсами підприємства розглядаються у працях вітчизняних та зарубіжних учених-економістів. Ними розроблено моделі управління окремими елементами активів і пасивів підприємства: грошима, капіталом, інвестиційної діяльністю та інших. Проте, слабко досліджено проблеми, пов'язані зі збільшенням і оптимізацією фінансових ресурсів підприємства.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит». Керівник проекту: кандидат економічних наук Марина Євтушенко
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60274
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Батт М.С._2023.pdfДипломна робота833.11 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.