Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60272
Title: Супутниковий моніторинг лісових пожеж
Authors: Хаєцька, Галина Володимирівна
Keywords: дипломна робота
супутниковий моніторинг
ліси
лісові пожежі
вегетаційні індекси
NDVI
NBR
картографування
природно-користувацькі супутники
спектральні діапазони
торфяники
Issue Date: Jul-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Хаєцька Г.В. Супутниковий моніторинг лісових пожеж. - Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня "бакалавр" за спеціальністю 193 "Геодезія та землеустрій". - Київ: Національний авіаційний університет, 2023. - 69 с.
Abstract: Aктуaльнicть теми пoлягaє в тoму, щo в останні роки спостерігається зростання кількості та інтенсивності лісових пожеж у багатьох регіонах країни і світу. Це створює значні загрози для лісових екосистем, клімату та здоров’я людей. Супутниковий моніторинг надає унікальну можливість виявлення, слідкування та оцінки лісових пожеж на великих територіях. Використання вегетаційних індексів дозволяє отримати об'єктивну інформацію про зміни в рослинному покриві, пов'язані з пожежами. Це означає, що дослідження в цій області можуть привести до розробки нових технологій, алгоритмів та підходів, які поліпшать ефективність та швидкість виявлення пожеж. Метoю дaнoї рoбoти є аналіз ефективності використання вегетаційних індексів, у виявленні та моніторингу лісових пожеж. Спостереження за лісовими пожежам за допомогою користувацьких супутників. Визначення зв'язку між змінами вегетаційних індексів та виникненням лісових пожеж.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. № 311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник роботи: к.т.н., доцент Ніколаєнко Олександр Євгенович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60272
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аерокосмічної геодезії та землеустрою

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФНСА_2023_193_Хаєцька Г.В..pdf4.7 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.