Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60260
Title: Облік коштів і аналіз грошових потоків на підприємстві
Authors: Червонецька, Марія Петрівна
Keywords: облік
аналіз
кошти
грошові потоки
підприємство
грошові потоки
фінансова звітність
стандарти
дипломна робота
Issue Date: 21-Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Червонецька М.П. Облік коштів і аналіз грошових потоків на підприємстві – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності 071 «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 67 с.
Abstract: Однією з об'єктивних умов ефективної економічної діяльності суб'єктів ринку є своєчасне і гарантоване отримання оплати за реалізовану продукцію (послуги). Організація грошових розрахунків і створення розрахунково-платіжних системи за участю банківта інших грошово-кредитних установ є важливим об’єктом бухгалтерського обліку.В умовах переходу до ринкових відносин принципово змінюється порядок проведення операцій з грошовими коштами (готівкою, коштами на поточних і вкладних банківських рахунках). Об’єктом грошових операцій є грошові кошти та їх еквівалентів. Їх рух представлений надходженням і вибуттям коштів та їх еквівалентів, представлених короткостроковими високоліквідними фінансовими інвестиціями, що вільно конвертуються у кошти із незначним ризиком втрати вартості. Статтю фінансової звітності «Грошові кошти і їх еквіваленти» формують залишки коштів в національній і іноземній валютах: у касі, на банківських рахунках, а також еквіваленти грошових коштів. В даний час дана проблема привертає особливу увагу зважаючи на збільшену активність на фондовому і валютному ринках, операції на яких складають значні суми грошових коштів, вельми відчутні навіть порівняно із загальним об'ємом промислових і торгових операцій. Тому важливим представляється питання про те, яким способом і в якій формі СГД здійснюють операції з грошовими коштами. Саме ці обставини, їх актуальність і послужили підставою для вибору теми кваліфікаційної роботи.Інформаційну базу дослідження склали праці українських і зарубіжних учених-економістів, бухгалтерів і аудиторів, положення (стандарти) бухгалтерського обліку, нормативно-правова база.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту:доктор економічних наук, професор Оксана Ярошевська
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60260
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Червонецька М.П._2023.pdfДипломна робота903.37 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.