Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60219
Title: Облік і аналіз розрахунків підприємства з постачальниками та підрядниками
Authors: Руденко, Діана Віталіївна
Keywords: облік
аналіз
забов’язання
кредиторська заборгованість
кредитори
дипломна робота
Issue Date: 21-Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Руденко Д.В. Облік і аналіз розрахунків підприємства з постачальниками та підрядниками – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності 071 «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 73 с.
Abstract: Під час військового стану підприємства України опинились в скрутних умовах щодо повернення своїх боргових зобов'язань – кредиторської заборгованості. Пристосування до нових реалій роботи та несвоєчасність оплати платежів призводить до постійного її збільшення та зменшення ліквідності підприємства. На жаль, частина українських підприємств змушені були переїжджати з місць бойових зіткнень та окупованих територій, в наслідок чого відбулась затримка та накопичення заборгованості перед постачальниками та підрядниками, розрахунками з оплати праці та з бюджетом. Як правило, наявність у підприємства кредиторської заборгованості є підтвердженням тимчасового користування запозичених коштів, невчасної оплати за договорами та неефективного адміністративно-управлінського апарату підприємства. А за умови наявності простроченої кредиторської заборгованості підприємство повинно вжити всіх необхідних процедур для запобігання зворотних відповідних заходів. Тому, підприємство повинно постійно проводити аналіз розрахунків з своїми контрагентами і контролювати періодичність проведення платежів за цим напрямком роботи. Тому, на підставі вище зазначеного, вважаємо, що ведення обліку та аналізу розрахунків з постачальниками та підрядниками на підприємстві є актуальною і потребує проведення більш детального дослідження.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент Козлова Вікторія
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60219
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Руденко Д.В._2023.pdfДипломна робота4.74 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.