Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60036
Title: Вплив діяльності азійських ТНК на світову економіку в кризових умовах
Authors: Гаєва, Анастасія Тарасівна
Keywords: дипломна робота
ТНК
економічне зростання
інноваційний потенціал
прямі іноземні інвестиції
Азія
Issue Date: Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Гаєва А. Т. Вплив діяльності азійських ТНК на світову економіку в кризових умовах. - Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Міжнародні економічні відносини". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 81 с.
Abstract: На сучасному етапі розвитку, азійські ТНК стали одними із найважливіших суб’єктів міжнародної економіки, демонструючи швидке зростання та розширення в таких секторах, як виробництво, інвестиції, технології, фінанси та послуги. Отже, їхній зростаючий вплив на міжнародну торгівлю, інвестиційні потоки, зайнятість, обсяги виробництва, глобальну конкурентоспроможність, вимагає дослідження їх внеску у розвиток світової економіки. Дослідження впливу діяльності азійських ТНК на світову економіку в кризових умовах має важливе значення для отримання повного розуміння взаємозалежності глобальної економічної системи та транснаціональними корпораціями Азійсько-Тихоокеанського регіону. Кризові умови створюють виклики для світової економіки, впливаючи на міжнародні ринки, ланцюги поставок, рівень ВВП, безробіття, економічне зростання, довіру інвесторів. Розуміння того, як азійські ТНК працюють і реагують на ці кризи, дає цінну інформацію про їх потенційний внесок у відновлення економіки. Таке розуміння має вирішальне значення для розробки ефективних стратегій та політики подолання криз, які зменшують ризики та підвищують загальну економічну стабільність.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: к.е.н., доц. Побоченко Леся Миколаївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60036
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_292_2023_Гаєва_АТ. (1).pdfдипломна робота1.04 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.