Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60033
Title: Перспективи розвитку міжнародного ринку цифрових валют в кризових умовах
Authors: Токар, Богдан Андрійович
Keywords: дипломна робота
цифрові валюти
криптовалюта
е-гривня
міжнародний ринок
кризові умови
Issue Date: Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Токар Б.А. Перспективи розвитку міжнародного ринку цифрових валют в кризових умовах. - Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Міжнародні економічні відносини". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 113 с.
Abstract: Сучасна світова валютна система характеризується масовим поширенням цифрових валют, які використовуються для опосередкування товарно-грошових відносин, у спекулятивних цілях для отримання короткострокового прибутку за рахунок високої волатильності, а також для анонімної передачі коштів. Можливості цифрових валют дозволяють використовувати їх для опосередкування виробництва, споживання, розподілу, інвестиційної та трейдингової діяльності, а також відмивання доходів, одержаних незаконним шляхом. У 2020–2021 pp. деякі країни світу почали випускати цифрові валюти центральних банків, які мають потенціал трансформації світової валютної системи на новій соціально-економічній та науково-технічній базі.Феномену цифрових валют присвячується дедалі більше науково-практичних праць, але дана проблематика продовжує зберігати потенціал більш глибокого та широкого дослідження. Так, разом з широким розповсюдженням цифрових валют в економічній науці мало уваги приділено перспективам розвитку міжнародного ринку цифрових валют, застосуванню, обігу цифрових валют та питанням, пов'язаних з їх регулюванням.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: д.е.н., проф. Мандра Володимир Володимирович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60033
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_292_2023_Токар_БО.pdfдипломна робота1.37 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.