Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60025
Title: Перспективи розвитку експортної діяльності України в системі міжнародної торгівлі
Authors: Каустинський, Євгеній Вадимович
Keywords: дипломна робота
міжнародна торгівля
торговельні бар'єри
експортний потенціал
експортні ринки України
перспективи експорту України
Issue Date: Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Каустинський Є.В. Перспективи розвитку експортної діяльності України в системі міжнародної торгівлі. - Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Міжнародні економічні відносини". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 86 с.
Abstract: Міжнародна торгівля відіграє важливу роль у міжнародних економічних відносинах через свої великі масштаби. Вступ України до світової економічної системи ставить перед нами завдання дослідити основні принципи, якими має розвиватися наш експортний потенціал. Експортний потенціал країни визначається обсягом товарів і послуг, які можуть бути вироблені в економічному та соціальному секторах і успішно реалізовані на міжнародному ринку з максимальною користю для України. Україна завжди мала значний експортний потенціал і продовжує мати його досі. Сільськогосподарська продукція є найбільшим сегментом експортного потенціалу. Експортний потенціал в інших галузях використовується менш інтенсивно. Однак науково-технічний прогрес сприяв зростанню міжнародного поділу праці та спеціалізації, що зараз набувають великого значення.У зв’язку з тісними відносинами між Україною та країнами ЄС, дослідження експортного потенціалу України, який можна успішно використати в міжнародній торгівлі з цими країнами, є особливо важливим. Таке дослідження стає актуальним та важливим для подальшого вивчення.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: д.е.н., проф. Романчукевич Віталій Вікторович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60025
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_292_2023_Капустинський_ЄВ.pdfдипломна робота1.76 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.