Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60022
Title: Глобальні економічні наслідки торговельної війни між США і Китаєм
Authors: Скопич, Владислав Юрійович
Keywords: дипломна робота
торговельна війна
економічні санкції
міжнародний торгівельний баланс
економічні війни
глобальні фінанси
Issue Date: Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Скопич В.Ю. Глобальні економічні наслідки торговельної війни між США і Китаєм. - Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Міжнародні економічні відносини". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 126 с.
Abstract: Актуальність теми «Глобальні економічні наслідки торговельної війни між США і Китаєм» полягає в тому, що на сучасному етапі розвитку світової економіки Китай та США є визначальними гравцями у міжнародному просторі. Їхня взаємодія, чи протистояння прямо впливають на інші національні економіки, створюючи нове підгрунтя розвитку, чи стримуючи його динаміку. З удосконаленням економічного середовища США та Китаю вплив цих країн буде посилюватися і поширюватись не лише на китайсько-американські торговельні таінвестиційні зв'язки, економічне зростання– в майбутньому вони визначатимуть конфігурацію міжнародних економічних відносин у глобальному масштабі. Проте, водночас із зростанням економік США і Китаю розвивається і поглиблюється економічний конфлікт між ними. Основні наслідкипротистояння полягають у порушенні дії законів ринку, формування умов недосконалої міжнародної конкуренції, загостренні суперечок щодо справедливості дії торговельних правил, співвідношення експорту та імпорту, щодовикористання інтелектуальної власності, доступу до ринків сировини, інвестицій та технологій. Так, зокрема, у сфері торгівлі США постійно вводять і підвищують мита на китайський імпорт, що спричинило відповідні контрзаходи з боку Китаю. Така ситуація призводить до виникнення часто непереборювальних торговельних бар'єрів, зростання невпевненості бізнесу та зниження міжнародної довіри. Глобальні економічні наслідки цієї економічної війни відчуваються на різних рівнях. Зменшення міжнародної торгівлі та інвестицій призводить до зменшення обсягів виробництва, збільшення цін на товари і послуги, а також падіння світової економіки та посилення її нерівноваги.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: к. е. н., проф. Татаренко Наталія Олексіївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60022
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_292_2023_Скопич_ВЮ.pdfдипломна робота2.08 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.