Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60020
Title: Формування міжнародної конкурентоспроможності сучасних мегаполісів
Authors: Цвень, Анастасія Олександрівна
Keywords: дипломна робота
мегаполіси
міжнародна конкурентоспроможність
економічний розвиток
інновації
інвестиції
технології
інфраструктура
Issue Date: Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Цвень А.О. Формування міжнародної конкурентоспроможності сучасних мегаполісів. - Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Міжнародні економічні відносини". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 92 с.
Abstract: Формування міжнародної конкурентоспроможності в сучасних мегаполісах має вирішальне значення для економічного зростання країн світу. В сучасному глобалізованому світі конкуренція між мегаполісами за залучення інвестицій, людського капіталу і туристів дедалі більше загострюється. Підвищення рівня міжнародної конкурентоспроможності веде до створення нових робочих місць, сталого економічного розвитку, і тим самим позитивно впливає на життя людей, які живуть у місті. Наприклад, високий рівень міжнародної конкурентоспроможності в таких містах, як Нью-Йорк і Лондон, дає можливість створювати велику кількість робочих місць у різних секторах, що сприяє їх економічному зростанню і на сьогоднішній день. Виходячи з цього, дослідження особливостей формування міжнародної конкурентоспроможності сучасних мегаполісів є надзвичайно актуальним. Формування міжнародної конкурентоспроможності сучасних мегаполісів потребує інвестицій в інфраструктуру та людський капітал. Такі об’єкти інфраструктури, як транспорт, зв’язок та енергетичні системи, мають вирішальне значення для формування конкурентних переваг світових міст. Програми освіти та навчання сприяють розвитку людського капіталу, необхідного для підготовки конкурентоспроможної робочої сили. У своєю чергу, інвестиції в дослідження та розробки дають можливість підвищити рівень інноваційного розвитку суспільства і можуть підвищувати загальний рейтинг міста.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: к.е.н., доц. Пічкурова Зоя Володимирівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60020
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_292_2023_Цвень_АО.pdfдипломна робота995.84 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.