Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60014
Title: Правові засади захисту персональних даних у Європейському Союзі
Authors: Дунаєвська, Діана Юріївна
Keywords: дипломна робота
міжнародне право
ЄС
захист персональних даних
Issue Date: Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Широке поширення та застосування інформаційних технологій, методів автоматичної обробки даних, формування глобальних інформаційних систем, доступ до яких може здійснюватися практично будь-якою особою з будь-якої точки земної кулі - це реальні характеристики цифрової ери, що набирає обертів. З одного боку, всі переваги вільного доступу до інформації безпосередньо забезпечують громадянам вирішення одного з головних демократичних прав на свободу інформації, а ведення масштабних автоматизованих баз даних не тільки суттєво оптимізує різноманітні процеси підготовки та прийняття рішень, а й полегшує громадянам доступ до послуг цифрового керування від використання кредитних карток до формування біометричного портрета й прогнозування можливих захворювань. З іншого боку, широке використання персональних даних органами державної влади, комерційними та публічними організаціями суттєво посилює ризик несанкціонованого вторгнення сторонніх осіб у особисту сферу людини, створює загрозу порушення одного з її основоположних природних прав на недоторканність приватного життя Сучасні технології, особливо в інформаційно-телекомунікаційній сфері, розвиваються настільки стрімко, що часто правове регулювання не встигає за цим розвитком, і це породжує безліч як реальних, так і потенційних загроз основним правам та свободам людини. Одна з актуальних проблем полягає в тому, що нові технології створюють безпрецедентні можливості для свідомого чи неусвідомленого порушення права недоторканності приватного життя.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: д.юн., проф. Мушак Н.Б.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60014
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародного права і порівняльного правознавства

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_2023_293_Дунаєвська Д.Ю..pdf498.06 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.