Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59635
Title: Забруднення та вплив атмосферного повітря з боку ПАТ «Завод пластмас» та автотранспортної інфраструктури на навколишнє середовище
Authors: Гузан, Андрій
Keywords: екструзія
екструдування
атмосферне повітря
навколишнє природне середовище
оксид азоту (IV),
оксид сірки (IV),
оксид вуглецю (II)
вуглеводні
Issue Date: 14-Apr-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Гузан А. Забруднення та вплив атмосферного повітря з боку ПАТ «Завод пластмас» та автотранспортної інфраструктури на навколишнє середовище // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – С. 120–123.
Abstract: Забруднення повітря є однією з найбільш актуальних проблем нашого часу, і автотранспортна інфраструктура вносить значний вклад у погіршення якості повітря. Із зростанням кількості автотранспорту, наше повітря стає все більш забрудненим, що може негативно вплинути на здоров'я людей, тварин і рослин, а також на екосистему в цілому. Атмосферні забруднення від автотранспортної інфраструктури мають безпосередній вплив на клімат, що може спричинити зміни в розподілі опадів, рівнях водних тіл, збільшенні рівня морів і тому подібне. Також, забруднення повітря може спричинити зменшення різноманітності рослин і тварин, внаслідок чого можуть постраждати екосистеми та важливі економічні галузі, такі як сільське господарство. У світлі цих проблем, важливо звернути увагу на питання ефективності автотранспортної інфраструктури, що відповідає вимогам екологічної безпеки та підвищення якості повітря. Сприяти цьому можуть впровадження нових технологій виробництва та екологічних стандартів, підтримка використання низьковуглецевих енергетичних рішень, а також збільшення пішохідних зон та зон для велосипедів, що сприятиме зменшенню автотранспорту та покращенню екологічної ситуації в містах. Об'єктом дослідження є забруднення повітря від автотранспортної інфраструктури та його вплив на навколишнє середовище. Предмет дослідження - вивчення проблем забруднення повітря від автотранспортної інфраструктури, таких як ефект смогу, вплив на здоров'я людей та тварин, екологічні наслідки тощо.
Description: Чумак В.Л. Колоїдна хімія: підручник / В.Л. Чумак, С.В. Іванов, М.Р. Максимюк. – К.: НАУ, 2015. – 456 с.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59635
Appears in Collections:Політ. Екологічна безпека, інженерія та технології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Гузан.pdf1.3 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.