Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59631
Title: Сучасні тенденції використання засобів автоматизації в біотехнології виробництва ретинолу для потреб косметології
Authors: Волочай, О.С.
Корнієнко, І.М.
Кузнєцова, О.О.
Keywords: акне
ретинол
біотехнології
захворювання
B.trispora
Issue Date: 14-Apr-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Волочай О.С., Корнієнко І.М., Кузнєцова О.О. Сучасні тенденції використання засобів автоматизації в біотехнології виробництва ретинолу для потреб косметології // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – С. 114–115.
Abstract: Нажаль, в наш час однією із найпоширеніших проблем сьогодення стала хвороба акне. Більшість людей вважає, що акне – це захворювання з яким стикаються лише підлітки, які з часом, після дорослішання, можуть позбутися даної проблеми, однак, за даними досліджень [1] – це захворювання спостерігається у 60-80% людей молодого віку від 12 до 25 років, і у 11% людей старших за 25 років в тій чи іншій формі. Згідно тенденцій сучасної косметології, широкого поширення у комплексному лікуванні акне (антибактеріальні препарати, імуномодулятори) здобув ретинол, який називають «золотим стандартом» косметології [2]. Ретинол – це одна з форм вітаміну А, яка поміж інших видів цього вітаміну є найбезпечнішою. Ретинол чудово справляється з вугровими висипами, зменшує сліди від акне, розгладжує рельєф шкіри, сприяє активному вироблення колагену та еластину. Завдяки можливостям сучасної біотехнології, економічно обґрунтоване виробництво ретинолу можна запровадити завдяки оптимальному вибору продуцента, складу поживного середовища та способу його культивування. Аналізуючи біосинтетичний потенціал більшості продуцентів ретинолу, надано перевагу саме – Blakeslea trispora.
Description: 1. Данилюк Н.В. Вірстюк Н.Г. Акне і результати застосування системних ретиноїдів//Укр. журн. дерматол., венерол., косметол. – 2013. №1-2 (30). – С.34-39. 2. Мультитаскер. Що треба знати про ретинол та які він може допомогти вашій шкірі. [Електронний ресурс] – Режим доступу: URL: https://www.the-village.com.ua. 3. Конспект лекцій з дисципліни «Контроль та керування біотехнологічними процесами» /Укладач: Корнієнко І. М., – Кам’янське: ДДТУ, 2017 – 73 с. 4. Чайка Р.І. Біотехнологія на службі косметології. Студентський науковий вісник сільськогосподарської науки. Миколаїв: МНАУ, 2021. Вип. 1(16). С.127-132.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59631
Appears in Collections:Політ. Екологічна безпека, інженерія та технології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Волочай.pdf613.94 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.