Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59584
Title: Обшук: єдність і боротьба протилежностей
Authors: Шилова, К.Р.
Keywords: обшук
розшукові дії
слідчі дії
дотримання прав і свобод
Issue Date: 18-May-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Шилова К.Р. Обшук: єдність і боротьба протилежностей // VІ Міжнародний молодіжний науковий юридичний форум: [Матеріали форуму, м. Київ, Національний авіаційний університет, 18 травня 2023 р.] – Ст. 264-266
Abstract: Обшук є не тільки найбільш поширеною слідчою розшуковою дією, але ще й однією з ускладнених та проблематичних слідчих дій. Тому питання тактики обшуку як однієї із найважливіших слідчих (розшукових) дій і донині не втратило своєї актуальності насамперед з огляду на активні тенденції до гуманізації кримінального процесу як на світовій арені, так і в Україні. Адже в основі розвитку тактичних прийомів, які слідчий застосовує під час здійснення обшуку потрібно враховувати збереження певного балансу, з одного боку, дотримання прав і свобод людини і громадянина, а з іншого - обмеження конституційних прав особи. Тому прийняття вкрай виваженого та обґрунтованого рішення про необхідність проведення цієї слідчої розшукової дії повинно ґрунтуватися на абсолютній впевненості, обізнаності слідчого щодо наявності незаперечних доказів у обшукуваній особи.
Description: 1. Криміналістика: підручник / Берназ В.Д. та ін.; за заг. ред. д-ра юрид. наук, проф. А.Ф. Волобуєва; Харк. нац. ун-т внутр. справ. Харків: ХНУВС, 2011. 665 с. 2. Андрейко Ю.О. Проведення обшуку під час розслідування одержання неправомірної вигоди службовою особою. Право і суспільство. 2017. № 2. С. 161-167. 3. Криміналістика: підручник / Шепітько В.Ю., Коновалова В.Е., Журавель В.А. та ін. 4-е вид., перероб. і доп. Харків: Право, 2010. 464 с.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59584
ISBN: 978-966-310-8126-89-5
Appears in Collections:Матеріали конференцій кафедри кримінального права і процесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
33 Шилова К.Р.pdfТези244.55 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.