Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59515
Title: Методи аналізу сигналів біонічного протезу
Authors: Бодун, Євгенія
Keywords: біонічний протез
методи аналізів
аналіз сигналу
протези
деталі: якість сигналу прийому
сила сигналу
біотехнології
медичне застосування
Issue Date: 14-Apr-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Бодун Є. Методи аналізу сигналів біонічного протезу // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – С. 67–68.
Abstract: Біонічні протези, також відомі як просунуті протези або мехатронні протези, — це протези кінцівок, які використовують передову технологію для імітації рухів і функціональності природних кінцівок. Біонічні протези рук мають потенціал для значного покращення якості життя людей з ампутаціями, дозволяючи їм виконувати більш широкий спектр дій і завдань з більшою легкістю та точністю. Вони також можуть допомогти зменшити психологічний вплив ампутації, відновлюючи частину втраченої функціональності відсутньої кінцівки. Аналіз сигналів біонічних протезів зазвичай включає обробку та інтерпретацію електричних сигналів, що генеруються протезом і його датчиками. Ось кілька поширених методів, які використовуються для аналізу сигналів біонічних протезів: аналіз сигналу електроміографії (ЕМГ), аналіз даних датчиків, машинне навчання, аналіз систем керування, нейрорізноманітність. Аналіз сигналів біонічних протезів передбачає поєднання обробки сигналів, машинного навчання та методів аналізу систем керування для інтерпретації електричних сигналів, які генерує протез, і надання зворотного зв’язку користувачеві.
Description: http://tmfvs-journal.uni-sport.edu.ua/article/view/187503/186686, https://evnuir.vnu.edu.ua/bitstream/123456789/13204/1/Yuriy%20Popadiukha.pdf, http://irbis-nbuv.gov.ua/cgibin/irbis_nbuv/cgiirbis_64.exe?C21COM=2&I21DBN=UJRN&P21DBN=UJRN&IMAGE_FILE_ DOWNLOAD=1&Image_file_name=PDF/ptp_2017_10_7.pdf
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59515
Appears in Collections:Політ. Екологічна безпека, інженерія та технології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Бодун.pdf839.03 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.