Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59492
Title: Ремонт технологічного обладнання компресорних станцій
Authors: Кудрін, А.П.
Духота, О.І.
Флюнт, Р.О.
Осіпов, М.О.
Хімко, А.М.
Keywords: технологічне обладнання
компресорна станція
газоперекачувальний агрегат
редуктор
відмови та несправності
дослідження
Issue Date: 2015
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ремонт технологічного обладнання компресорних станцій: навч. посіб. / А.П. Кудрін, О.І. Духота, Р.О. Флюнт [та ін.]. -К.: НАУ, 2015 - 188 с.
Abstract: Газотранспортна система України є однією з найбільших потужних систем, яка забезпечує транспортування і постачання природного газу як для власних потреб, так і для потреб багатьох країн Європи. Незважаючи на світову тенденцію до впровадження енергозберігаючих технологій і обладнання як у промисловості, так і в побуті, природний газ залишається одним з основних енергоносіїв. У зв'язку з цим газотранспортна система постійно розвивається, збільшується мережа магістральних газопроводів, модернізуються і вводяться в експлуатацію нові компресорні станції, збільшується парк технологічного обладнання компресорних станцій (КС), уводяться в експлуатацію устатковання нового покоління.
Description: Розглянуто загальні питання організації і технології ремонту машин і технологічного обладнання компресорних станцій. Подано основні поняття і визначення видів ремонту машин, необхідності та економічної доцільності ремонту, діючих систем ремонту, виробничого і технологічного процесів ремонту, а також специфіку організації та планування ремонту технологічного обладнання компресорних станцій газотранспортної системи. Детально розкрито питання підготовки, розбирання, дефекгаціі' і ремонту основних вузлів і деталей газопервкачувальних агрегатів з газотурбінним приводом стаціонарного типу, включаючи газотурбінну установку та допоміжне обладнання, редуктор, нагнітач. Значну увагу приділено ремонту поршневих газоперекачувальних агрегатів і поршневих компресорів. Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю «Газотурбінні установки і компресорні станціі».
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59492
ISBN: 978-966-598-933-2
Appears in Collections:Навчальні посібники викладачів кафедри підтримання льотної придатності повітряних суден

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ремонт технологічного обладнання КС.pdf41.44 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.