Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59373
Title: Спосіб ультразвукового вимірювання товщини багатошарових матеріалів та виробів
Authors: Кравець, Олеся
Keywords: ультразвукове вимірювання
дослідження товщини шарів ока
офтальмологічне дослідження
органи зору
хвороби органів зору
ультразвуковий біомікроскоп
Issue Date: 14-Apr-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Кравець О. Спосіб ультразвукового вимірювання товщини багатошарових матеріалів та виробів // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – С. 56–57.
Abstract: Вимірювання товщини шарів ока – перше, що робить лікар, при підозрі на такі захворювання як: катаракта, глаукома, саркома очей. Своєчасне дослідження органів зору дозволяє попередити страшні захворювання, що як наслідком несуть в собі повну втрату зору. Вимірювання відбувається за допомогою ультразвукового біомікроскопа. Ультразвукове вимірювання є безболісним та невразливим методом дослідження, що не потребує спеціальної підготовки. Зазвичай використовується для визначення товщини рогівки та склери з використанням ультразвукових хвиль для відтворення внутрішньої структури ока, а також оцінити стан передньої та задньої камери ока. Ультразвукове дослідження використовується для вимірювання довжини відстані між переднім та заднім полюсами, що дозволяє визначити довжину ока. Для параметрів товщини склери ультразвукова хвиля потрапляє на зовнішню поверхню ока, що і допомагає отримати кінцевий результат. Ультразвукове вимірювання товщини ока надає можливість контролювати ефективність лікування, адже зниження внутрішньоочного тиску впливає на товщину рогівки та склери. Вимірювання товщини ока ультразвуком допомагає визначити, чи не спостерігається зниження товщини рогівки та склери внаслідок лікування, що є показником неефективності лікування.
Description: 1. https://opticgrad.com/services/ultrazvukovye-obsledovaniya-glaza 2. https://medicalplaza.ua/uk/content/biomikroskopiya 3. ttps://ela.kpi.ua/bitstream/123456789/25501/6/Tereshchenko_monographiia.pdf
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59373
Appears in Collections:Політ. Екологічна безпека, інженерія та технології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кравець.pdf839.58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.