Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59371
Title: Використання технології ЕЛОС для боротьби з акне
Authors: Макаришин, Степан
Дзябенко, Софія
Keywords: акне
технологія електро-оптичної синергії
система Aurora
хвороби шкіри
догляд за шкірою
лікування хвороб шкіри
Issue Date: 14-Apr-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Макаришин С., Дзябенко С. Використання технології ЕЛОС для боротьби з акне // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – С. 50–51.
Abstract: Сьогодні акне – це одне з найпоширеніших захворювань, найчастіше воно з’являється в підлітковому віці (приблизно 85%), але також трапляється в немовлят, жінок (50%) та чоловіків (25%). Воно має дуже багато причин виникнення: порушення гігієни шкіри, неправильний догляд, неякісні засоби для шкіри, механічна травматизації шкіри, хронічні захворювання, гормональний дисбаланс, спосіб харчування, генетична схильність та навіть стрес. Оскільки, ця хвороба має безліч коренів появи, то вона має і більше 30 методів лікування. Акне — це шкірна хвороба, що супроводжується виникненням прищів і вугрової висипки. Вона виникає із-за порушення роботи сальних залоз і появи підшкірних запальних процесів. Вугрі є причиною психологічного дискомфорту підлітків і дорослих, аж до розвитку комплексу неповноцінності. А наслідком вугрової висипки при відсутності та/або неправильної боротьбі з нею може стати постакне — рубці, шрами і інші шкірні дефекти[1]. ЕЛОС (elŌs™ - Electro Optical Synergy) (рис.1.) – це технологія електрооптичної синергії (сприяння), запатентована компанією Syneron Medical Ltd (Ізраїль). Суть цієї розробки полягає в оптимальному поєднанні світлової (IPL або лазерної) та радіохвильової (RF) енергії. Така синергія дозволяє знизити рівні кожного окремого виду енергії та при цьому збільшити ефективність за рахунок підсумовування енергії у певній (потрібній) зоні[2]. Ця технологія застосовується для лікування акне, зменшення зморшок та зупиняє фотостаріння шкіри, на мою думку, це і є ідеальна процедура для шкіри людини, яку проводять системою Aurora.
Description: https://kyiv.clinic/ua/priem-dermatovenerologa/lechenie-akne/ 2. https://ankor.ua/elos-procedury 3. Neil S. Sadick, MD, FACP, FAACS, Electro-optical Synergy in Aesthetic Medicine: NovelTechnology, Multiple Applications
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59371
Appears in Collections:Політ. Екологічна безпека, інженерія та технології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Макаришин.pdf334.53 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.