Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59363
Title: Пристрій для автоматичного ведення підрахунку обсягу і швидкості процесу подачі ліків через крапельницю
Authors: Надточій, В.О.
Keywords: розумна крапельниця
догляд за хворими
пристрій Infusion Light
внутрішньовенне введення розчинів
система інфузії
контроль подачі розчинів
Issue Date: 14-Apr-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Надточій В.О. Пристрій для автоматичного ведення підрахунку обсягу і швидкості процесу подачі ліків через крапельницю // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – С. 47–48.
Abstract: Архітектура охорони здоров'я будь-якої країни побудована за моделлю системи масового обслуговування з кінцевою пропускною спроможністю - тобто з обмеженою можливістю надання певних медичних послуг і сервісів в певній географічній локації. Пропускна здатність будь-якої системи в першу чергу залежить від внутрішніх властивостей. Для медицини це показники кількості і професійності медперсоналу, кількості палат та койко-місць, готовності автотранспорту, стану різних систем, таких як системи реанімації, штучної вентиляції легенів і т.д. Система перестає справлятися з потоком вхідних запитів, що перевищує плановий рівень. У підсумку, частина запитів буквально перестає обслуговуватися. Саме тому найважливішим завданням є впровадження технологій, спрямованих на збільшення пропускної спроможності системи охорони здоров'я. Першим логічним кроком є захист медичного персоналу. Також, актуальним завданням є мінімізація витрат часу медичного персоналу на обслуговування одного пацієнта. Пристрій Infusion Light, Розумна крапельниця, покликаний мінімізувати кількість часу, що витрачається медперсоналом на моніторинг процесу внутрішньовенного крапельного введення медичних лікарських розчинів. Infusion Light - це програмно-апаратний комплекс, який легко інтегрується в систему інфузії і автоматично веде підрахунок обсягу і швидкості процесу подачі ліків через крапельницю. Дані з датчиків надходять на централізований пульт або на індивідуальні пристрої медперсоналу. Таким чином, у медпрацівників звільняється час, який зараз вони витрачають на візуальний контроль процесу подачі ліків внутрішньовенно. Застосування пристрою Infusion Light значно заощадить ресурси медичного персоналу і дозволить витрачати їх на більш важливі завдання. Системи Infusion Light можуть стати надійним інструментом для підвищення ефективності системи охорони здоров'я.
Description: https://suspilne.media/190424-dniprovski-studenti-vinajsli-rozumnu-krapelnicu/ 2. https://vesti.dp.ua/studenti-z-dnipra-vinajshli-rozumnu-krapelnitsyu-foto/
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59363
Appears in Collections:Політ. Екологічна безпека, інженерія та технології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Надточій.pdf518.01 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.