Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59299
Title: Впровадження міжнародних стандартів забезпечення кібербезпеки цивільної авіації в Україні
Authors: Чайка, К.
Keywords: кібербезпека
стандарти ІКАО
національні стандарти
інформаційна безпека
безпека цивільної авіації
Issue Date: Apr-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Чайка К. Впровадження міжнародних стандартів забезпечення кібербезпеки цивільної авіації в Україні // Політ. Сучасні проблеми науки. Авіаційна і космічна діяльність: питання правової теорії та юридичної практики: Тези доповідей ХХІII Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених, Київ, 2023, Національний авіаційний університет / Редакційна колегія М.Луцький [та ін.]. – K.:НАУ, 2023. с. 44-46.
Abstract: Відповідно до Резолюції ГА ООН А/RES/S4/49 від 23 грудня 1999 р. глобальним завданням сучасності було визнано забезпечення інформаційної безпеки. Актуальність даного завдання з часом набуває все більшого значення. Швидкий розвиток технології сприяє не лише зростанню позитивних потенціалів галузевого розвитку, але має також ряд негативних наслідків. Новітні технології використовуються не лише задля розвитку і створення нового, інноваційного, але також активно використовуються у сучасних гибрідних війнах, у сферах конкуренції та задля оволодіння інформації з корисливих мотивів. Особливістю правового забезпечення безпеки цивільної авіації є взаємодія міжнародних інституцій у цій сфері, оскільки, цивільна авіація це не лише питання національного масштабу. В цьому полягає і особливість, і складність даної галузі.
Description: 1. Конвенція про міжнародну цивільну авіацію 1944 р. № 995_038. Редакція від 06 жовт. 2016 р. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/ show/995_038#Text 2. Резолюція А39-19 Асамблеї ІКАО 2016 року Рішення проблем кібербезпеки в цивільній авіації, Монреаль, 27 вересня – 6 жовтня 2016 р. А 39/19. С. 99–101. ICAO: web-site. URL: https://www.icao.int/ Meetings/a39/Documents/Resolutions/a39_res_prov_ru.pdf
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59299
Appears in Collections:Політ. Круглий стіл «Авіаційна і космічна діяльність: питання правової теорії та юридичної практики»

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Катерина Чайка.PDF406.39 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.